Home Uncategorized Έρευνα για τον τραυματισμό 7χρονης από οδοντίατρο στο Νοσοκομείο Πάφου

Έρευνα για τον τραυματισμό 7χρονης από οδοντίατρο στο Νοσοκομείο Πάφου

http://www.astra.com.cy/images/hospital_pafos.jpg


Εσωτερική έρευνα διετάχθη εντός του Νοσοκομείου Πάφου μετά τις καταγγελίες, που υπέβαλε ο Χριστόδουλος Κωνσταντίνου εναντίον του Ιατρικού Προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για αμέλεια, μετά από ατύχημα με καυστικό φωσφορικό οξύ στο Οδοντιατρείο του Νοσοκομείου, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό έγκαυμα στο αριστερό μάτι της κόρης του επτά ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία στις 3 Οκτωβρίου η σύζυγος του με την κόρη τους επισκέφτηκαν το οδοντιατρείο με σκοπό την επιδιόρθωση ενός δοντιού της μικρής που ήταν χαλασμένο.

Η οδοντίατρος, σύμφωνα με τον πατέρα του 7χρονου κοριτσιού, στην προσπάθεια της να δείξει στο κοριτσάκι το φάρμακο που θα έβαζε στο δόντι της πάτησε, κατά λάθος, το χερούλι της συσκευής με αποτέλεσμα -όπως υποστηρίζει- αρκετή ποσότητα καυστικού φωσφορικού οξέως να μπει στο αριστερό της μάτι και να της προκαλέσει σοβαρό έγκαυμα.

Μετά από επίσκεψη της μικρής στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου, όπως καταγγέλλετε οι επί καθήκοντι ιατροί παρότρυναν την σύζυγο του να επισκεφτεί κάποιο ιδιώτη οφθαλμίατρο ενώ η 7χρονη, υπέφερε από τους πόνους.

Η μητέρα μετέφερε το κοριτσάκι στον ιδιώτη οφθαλμίατρο, που της είχαν εισηγηθεί οι γιατροί, και αφού διαπιστώθηκε ότι απουσίαζε στο εξωτερικό, οδηγήθηκε μετά από 2,5 ώρες καθυστέρηση σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, όπου και άρχισε συστηματική θεραπεία.

Ο πατέρας της μικρής Χριστόδουλος Κωνσταντίνου κατήγγειλε επίσης ότι χρειάστηκε να μεταφέρει την κόρη του σε εξειδικευμένο οφθαλμίατρο σε κέντρο στο Ισραήλ.

Είπε ακόμη πως τα αποτελέσματα των εξετάσεων, κατέδειξαν ότι απαιτείται μακροχρόνια θεραπεία, ενώ σύντομα θα χρειαστεί να υποβληθεί η κόρη του σε χειρουργική επέμβαση.

πηγή: Αστρα