Home Uncategorized Απόλυτη κυριαρχία της Apple στα tablets

Απόλυτη κυριαρχία της Apple στα tablets


Πάνω από 100 εκατομμύρια συσκευές iPad καθώς και σχεδόν 200 εκατομμύρια iPhones πρόκειται να πουλήσει η Apple κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Αυτό υποστηρίζει ο Michael Walkey, αναλυτής της εταιρείας Canaccord Genuity.

Ο αναλυτής πιστεύει πως η Samsung θα πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια smartphones την ίδια περίοδο, διατηρώντας την κορυφή στα smartphones, αλλά η Apple θα παραμείνει η κορυφαία κατασκευάστρια tablets

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις της συσκευής αναμένεται για μια ακόμα φορά να ξεπεράσουν τις προβλέψεις τόσο της Samsung, η οποία αναμένεται να πουλήσει 8,4 εκατομμύρια tablets, αλλά και της Amazon, η οποία υπολογίζεται πως θα πουλήσει συνολικά για 10,7 εκατομμύρια συσκευές.

Ο αριθμός των προβλεπόμενων πωλήσεων iPad, σύμφωνα με τον Walkey, ανέρχεται στις 102 εκατομμύρια συσκευές, περίπου δηλαδή όσα iPad έχει πουλήσει η εταιρεία τα δυόμιση τελευταία χρόνια, από τότε δηλαδή που κυκλοφόρησε η συσκευή!

Πώς θα το καταφέρει αυτό; Στην πραγματικότητα το νούμερο αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο για την εταιρεία, αρκεί να καταφέρει να εκμεταλλευτεί σωστά το άνοιγμα της στην αγορά της Κίνας.

Ο ίδιος ο Tim Cook είχε δηλώσει πως από την Κίνα προέρχεται το 15% των συνολικών εσόδων της Apple, ποσοστό που είναι σχετικά μικρό για μια χώρα με 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους.

Σίγουρα η εταιρεία θα μπορούσε να στοχεύσει την αγορά της χώρας πιο αποτελεσματικά, ενώ το γεγονός πως σε όλη την Κίνα έχει ανοίξει μόνο 6 Apple Stores μόνο καλό δεν είναι, τουλάχιστον από τη στιγμή που σκοπεύει να αυξήσει δραματικά τα κέρδη της στην Ανατολή.

Όσον αφορά τα smartphones τώρα, τα πράγματα περιπλέκονται. Ο Walkey υποστηρίζει πως η Apple θα καταφέρει να πουλήσει 194 εκατομμύρια iPhones μέχρι το τέλος του 2013, κάτι που θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο ακόμα και για τους πιο αισιόδοξους.

Μέσα στον τελευταίο χρόνο η εταιρεία πούλησε περίπου 108 εκατομμύρια iPhones, πράγμα που σημαίνει πως ακόμα και να καταφέρει να διεισδύσει στην αγορά της Κίνας σ

Περισσότερη τεχνολογία, techit.gr