Home Uncategorized Ενώπιον στρατοδικείου στα κατεχόμενα σήμερα οι 3 αστυνομικοί

Ενώπιον στρατοδικείου στα κατεχόμενα σήμερα οι 3 αστυνομικοί

dikastirio_katehomena


Ενώπιον λεγόμενου στρατοδικείου θα παραπεμφθούν σήμερα οι τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι απήχθηκαν από τις κατοχικές αρχές εντός της νεκρής ζώνης.
Με προσωπική του παρέμβαση ο Πρόεδρος Χριστόφιας ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να αφεθούν ελεύθεροι οι αστυνομικοί, μαζί βεβαίως με τον οπλισμό τους, το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα.

Από την πλευρά του ο Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι στην άλλη πλευρά υπάρχει ένα ξεχωριστό κράτος και όποιος το παραβιάζει θα οδηγείται στην δικαιοσύνη.

Κλείστε τα οδοφράγματα ως αντίποινα, καλεί την κυβέρνηση ο Λιλλίκας

Ο Γιώργος Λιλλίκας εισηγείται όπως η κυβέρνηση αναστείλει προσωρινά την διακίνηση μέσω οδοφραγμάτων με στόχο την προστασία των πολιτών.

Αυτό το μέτρο, πρόσθεσε, θα είναι η αντίδραση των κυπριακών αρχών στην παράνομη σύλληψη των 3 αστυνομικών.

Ο κύριος Λιλλίκας είπε ότι το κατοχικό καθεστώς έχει εκτροχιαστεί σε ζητήματα προκλητικότητας απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία και η κυβέρνηση πρέπει να δράσει με δυναμικό τρόπο.

Δεν πρέπει να υπάρχουν θέματα ταμπού, σχολίασε εκ μέρους της ΕΔΕΚ ο Δημήτρης Παπαδάκης

Δεν πρέπει να υπάρχουν θέματα ταμπού, σχολίασε εκ μέρους της ΕΔΕΚ ο Δημήτρης Παπαδάκης την δήλωση του Γιώργου Λιλλίκα να κλείσουν προσωρινά τα οδοφράγματα.

Ο κύριος Παπαδάκης τόνισε ότι αν κλείσουν για λίγες μέρες τα οδοφράγματα δεν θα είναι το τέλος του κόσμου, προσθέτοντας ωστόσο ότι πρέπει να εξεταστούν οι πιθανές παρενέργειες σε μια τέτοια περίπτωση.

Πάντως τόνισε ότι αν κλείσουν τα οδοφράγματα, θα ασκηθεί πίεση στο κατοχικό καθεστώς, αφού είναι αρκετοί οι τουρκοκύπριοι που περνούν στις ελεύθερες περιοχές για να εργαστούν αλλά και για εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αφήστε στην άκρη τις σκέψεις για κλείσιμο των οδοφραγμάτων τονίζει η Υπουργός Εσωτερικών

Αφήστε στην άκρη τις σκέψεις για κλείσιμο των οδοφραγμάτων δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ η Υπουργός Εσωτερικών.

Η Ελένη Μαύρου τόνισε αν απομονωθούν οι τουρκοκύπριοι θα τους στείλουμε στην αγκαλιά της Τουρκίας.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να ληφθούν πολιτικά μέτρα τα οποία θα αναδεικνύουν τα προβλήματα που υπάρχουν και όχι να καταστούν οι τουρκοκύπριοι εξαρτώμενοι της Τουρκίας.

Η κυρία Μαύρου υποστήριξε επίσης ότι το κατοχικό καθεστώς πιθανόν να καλωσόριζε μια τέτοια κίνηση.

πηγή: Astra