Home Uncategorized Η Stream TV προέβαλε την πρώτη τρισδιάστατη συναυλία

Η Stream TV προέβαλε την πρώτη τρισδιάστατη συναυλία


Η Stream TV Networks κέρδισε το «Pioneer Award» στο 3D Film Festival για την παρουσίαση της πρώτης 3D συναυλίας χωρίς την ανάγκη 3D γυαλιών. Το φεστιβάλ, στο οποίο προβάλλονται ερασιτεχνικές τρισδιάστατες ταινίες, έκλεισε με συναυλία του Quincy Jones και των Global Gumbo All-Stars στο Marriott Mixing Room στο Los Angeles η οποία προβλήθηκε ζωντανά από το δίκτυο Stream TV σε αυτοστερεοσκοπικό 3D.

Φωτογραφικές μηχανές 3D υψηλής ευκρίνειας φωτογράφιζαν συνεχώς την εκδήλωση, στέλνοντας τις φωτογραφίες σε μορφή video στο SeeCube, ένα προϊόν της Stream TV Networks το οποίο μετέτρεπε τις εικόνες σε 3D video χωρίς να χρειάζεται οι θεατές να φορούν γυαλιά.

Η τεχνολογία που χρησιμοποίησε η εταιρεία ονομάζεται Ultra-D και χρησιμοποιεί τις ανομοιότητες μεταξύ των φωτογραφιών ή των καρέ για να παράγει εικόνα υψηλής ανάλυσης. Αυτό δίνει την δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει το τελικό προϊόν χωρίς να απαιτούνται συγκεκριμένες γωνίες θέασης ή ειδικά γυαλιά.

Σύμφωνα με την Stream TV Networks μάλιστα, οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το SeeCube Media Center Style Auto Conversion Set για να μετατρέψουν οποιαδήποτε πηγή σε εικόνα 3D, συμπεριλαμβανομένων καλωδιακών και δορυφορικών καναλιών, παιχνιδομηχανών, ψηφιακών τηλεοράσεων όπως τις Apple TV, Google TV και διαδικτυακά feeds όπως το Netflix και το YouTube.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αναγνωριστήκαμε από το 3D Film Festival ως παραλήπτες του βραβείου 2012 Pioneer Award» δήλωσε ο Mathu Rajan, Διευθύνων Σύμβουλος της Stream TV Networks. «Αυτή η αναγνώριση είναι μια ακόμα επικύρωση για την τεχνολογία Ultra-D ώστε να γίνει το παγκόσμιο πρότυπο στην αναπαραγωγή 3D χωρίς γυαλιά».

Περισσότερη τεχνολογία, techit.gr