Home Uncategorized Ξεπέρασαν τις 190 οι προσαγωγές-Χιλιάδες οι διαδηλωτές

Ξεπέρασαν τις 190 οι προσαγωγές-Χιλιάδες οι διαδηλωτές

http://www.xrimaonline.gr/thumbnail?filepath=/contentfiles/NEW-PHOTOS/MAT3.jpg&size=200


Μετά από μία εκτεταμμένη επιχείρηση της αστυνομίας, με επίκεντρο την πλατεία Συντάγματος, όπου νωρίτερα είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια με κουκουλοφόρους, η συγκέντρωση της πλατείας διαλύθηκε.

Αναλυτικότερα, αποχώρησαν σχεδόν όλοι οι διαδηλωτές. Το ΠΑΜΕ αποχώρησε μέσω της οδού Πανεπιστημίου, ενώ μέχρι αυτή την ώρα, γίνονται μικροεπεισόδια στους γύρω δρόμους και η αστυνομία διενεργεί προσαγωγές.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, ασθενοφόρο και δύο μοτοσικλέτες του ΕΚΑΒ εισήλθαν στην πλατεία Συντάγματος, παρείχαν πρώτες βοήθειες σε άτομα που βρίσκονταν στο κέντρο της πλατείας, ενώ παρέλαβαν τουλάχιστον έναν τραυματία.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, προσήλθαν περί τα 80.000 άτομα. Η συγκέντρωση ήταν δυναμική και ειρηνική με συνθήματα κατά του μνημονίου και των οικονομικών μέτρων, ενώ η αστυνομική παρουσία είναι έντονη.

Μικροένταση, πάντως, σημειώθηκε πριν από λίγο, στον χώρο μπροστά από τη Βουλή, στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου, όταν ομάδα περίπου 30 διαδηλωτών επιχείρησε να επιτεθεί στον φραγμό, που έχει στήσει η Αστυνομία.

Στο μεταξύ, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν 12 συλλήψεις και περισσότερες από 193 προσαγωγές.

Δύο από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα σπρέι πιπεριού και ένα καπνογόνο.

Μεταξύ των 90, είναι και ένα άτομο που προσήχθη από το Χαϊδάρι και έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά είναι ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Επίσης, το πρωί προσήχθη προληπτικά από την οδό Ερμού και ένας γιατρός, ο οποίος είναι γενικός γραμματέας των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Με αφορμή την προσαγωγή του έχουν συγκεντρωθεί άτομα έξω από τη ΓΑΔΑ, που διαμαρτύρονται και ζητούν την απελευθέρωσή του.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τρεις αστυνομικοί και τρεις πολίτες τραυματίστηκαν.

Tα δακρυγόνα έπληξαν και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, όπως και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος κ. Τέρενς Κουίκ. Το κόμμα είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στις 17:00 στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και ένας πολίτης που συμμετείχε στη συγκέντρωση υπέστη ανακοπή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Περισσότερες ειδήσεις στο xrimaonline.gr