Home Uncategorized Ο Jeff Bezos μιλά για τον «πόλεμο» πατεντών μεταξύ των εταιρειών

Ο Jeff Bezos μιλά για τον «πόλεμο» πατεντών μεταξύ των εταιρειών


Οι διαμάχες μεταξύ εταιριών για διπλώματα ευρεσιτεχνίας δεν είναι κάτι καινούριο ούτε αφορά μόνο τις τεχνολογικές εταιρείες. Τα τελευταία χρόνια όμως τέτοιες υποθέσεις βλέπουν ολοένα και περισσότερο το φως της δημοσιότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόσφατη δικαστική διαμάχη της Apple εναντίον της Samsung, η οποία συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων, ακόμα και όσων δεν ασχολούνται τόσο συστηματικά με την τεχνολογία.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην Metro, ο Jeff Bezos, Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Amazon πήρε θέση για το συγκεκριμένο θέμα, υποστηρίζοντας πως ενώ οι πατέντες θα έπρεπε να προωθούν την καινοτομία, δημιουργούν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα αφού οι εταιρείες τις εκμεταλλεύονται προς όφελος τους.

«Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας υποτίθεται ότι θα πρέπει να ενθαρρύνουν την καινοτομία αλλά ζούμε σε έναν κόσμο που μπορεί να αρχίσουν να καταπνίγουν την καινοτομία» δήλωσε ο επιχειρηματίας. Συμπλήρωσε μάλιστα πως θα έπρεπε να επέμβουν οι κυβερνήσεις και να αλλάξουν την νομοθεσία.

«Οι κυβερνήσεις θα έπρεπε να εξετάσουν το σύστημα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για να δουν αν αυτοί οι νόμοι πρέπει να τροποποιηθούν γιατί δεν νομίζω ότι κάποιοι από αυτούς είναι υγιείς για την κοινωνία».

Ο Bezos δεν είναι ο μόνος που έχει κουραστεί με το όλο θέμα. Πρόσφατα τα Ηνωμένα Έθνη προέβησαν σε σύνοδο με την συμμετοχή της Apple, της Google, της Microsoft, της Samsung και άλλων μεγάλων εταιρειών προκειμένου να προσπαθήσουν όλες μαζί να βρουν μια λύση.

Περισσότερη τεχνολογία, techit.gr