Home Uncategorized Σε απεργιακό κλοιό 24 ωρών η Ελλάδα

Σε απεργιακό κλοιό 24 ωρών η Ελλάδα

http://www.astra.com.cy/images/apergiagr2.jpg


Ελληνική κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν στα πλείστα από τα απαιτούμενα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση για την Αθήνα, ύψους 31,5 δις. ευρώ.

Ανακοίνωση της τρόικας επιβεβαίωσε δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι οι δύο πλευρές βρίσκονταν πολύ κοντά σε συμφωνία.

Τα εναπομείναντα κεφάλαια, προστίθεται στην ανακοίνωση της τρόικας, θα συζητηθούν σε επίπεδο τεχνικών επιτροπών, με στόχο την οριστικοποίηση του πακέτου εξοικονόμησης, ύψους 13,5 δις ευρώ μέσα στις επόμενες μέρες.

Στο μεταξύ, η Ελλάδα θα βρίσκεται σήμερα κάτω από απεργιακό κλοιό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που προωθούνται.

Λόγω της πανεργατικής 24ωρης απεργίας θα παραλύσει ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας.

Λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Ελλάδας, θα επηρεαστούν 10 πτήσεις από και προς την Ελλάδα.

Η απεργία που θα αρχίσει στις 10 το πρωί θα επηρεάσει 5 αφίξεις και 5 αναχωρήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής, δύο από τις πτήσεις ακυρώνονται, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ θα πραγματοποιηθούν με διαφορετική ώρα εκτέλεσης.

Συνολικά αναμένεται να επηρεαστούν 1200 επιβάτες και ο κ. Ασπρής κάλεσε τους επηρεαζόμενους να επικοινωνούν απευθείας με τις αερογραμμές και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, πριν την προσέλευση τους και στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου.

Ταυτόχρονα οι Κυπριακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι η πτήση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα αντί στις 12.25 θα πραγματοποιηθεί στη μία μετά το μεσημέρι.

Η πτήση από Αθήνα προς Λάρνακα αντί στις 11.30 θα αναχωρήσεις επίσης στη μία μετά το μεσημέρι.

Η AEGEAN ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται δύο πτήσεις από Λάρνακα προς Αθήνα και από Αθήνα προς Λάρνακα.

Η δε πρωινή πτήση προς Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 8 αντί στις 8.20.

πηγή: Astra