Home Uncategorized Στην “κακιά στιγμή” πιθανόν να οφείλεται η πτώση του γερανού

Στην “κακιά στιγμή” πιθανόν να οφείλεται η πτώση του γερανού

http://www.astra.com.cy/images/geranos_larnaca.jpg


Οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες και ο δυνατός άνεμος φαίνεται να οδήγησαν στην πτώση του γερανού στις Φοινικούδες της Λάρνακας.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο διευθυντής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Λέανδρος Νικολαίδης, ο συγκεκριμένος γερανός όταν στήθηκε στην περιοχή ελέχθηκε κανονικά από το Τμήμα του και πληρούσε όλες τις προδιαγραφές.

Σημείωσε ότι την ώρα του συμβάντος, στην περιοχή έπνεαν ισχυρότατοι άνεμοι και ίσως η πτώση του να οφείλεται σε μια κακή στιγμή.

Ο κ. Νικολαίδης διευκρίνισε πάντως ότι όπου στήνονται γερανοί, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας κάνει έλεγχο και αν σε 18 μήνες δεν ολοκληρωθεί το έργο για το οποίο έχουν στηθεί, οι έλεγχοι επαναλαμβάνονται.

Στο μεταξύ το Δημοτικό συμβούλιο Λάρνακας συνέρχεται εκτάκτως στις 12.30 για να εξετάσει την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την πτώση του γερανού χθες το βράδυ και το θάνατο 67χρονης γυναίκας.

Η γυναίκα μαζί με τον 69χρονο σύζυγο της βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο αυτοκίνητο τους στο δρόμο των Φοινικούδων, όταν ισχυροί άνεμοι έριξαν στο έδαφος τον γερανό που χρησιμοποιείτο για εργασίες στο δημοτικό μέγαρο. Ο γερανός καταπλάκωσε το δικό τους αυτοκίνητο όπως και άλλα τρία.

Ο 69χρονος τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα.

Από το πρωί στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον τεμαχισμό και τη μετακίνηση γερανού για να ανοίξει ο δρόμος.

πηγή: Astra