Home Uncategorized Τις επόμενες μέρες η επίσημη απάντηση της Μόσχας για το δάνειο

Τις επόμενες μέρες η επίσημη απάντηση της Μόσχας για το δάνειο

daneio_apo_russian


Σε ότι αφορά το αίτημα για νέο δάνειο από τη Ρωσία ύψους 5 δις, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών είπε ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση της Ρωσίας και δεν υπάρχει καμία ένδειξη, όπως είπε, ότι η παραχώρηση νέου δανείου θα γίνει μέσω Τρόικας.

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών είπε ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις από την Τρόικα στο αίτημα για επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής στα 4 χρόνια, ώστε να λήγει το 2016.

Το ποσό που προήλθε από το δάνειο που έλαβε η Κυβέρνηση από τη Ρωσία ύψους 2.5 δις διατέθηκε για την αποπληρωμή χρεογράφων που έληγαν, κυρίως από την εξωτερική αγορά, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστο Πατσαλίδη.

Για το θέμα, όπως ανέφερε η Γενική Ελέγκτρια ενώπιον της Επιτροπής, έστειλε η ίδια και σχετική επιστολή στον Ρώσο ομόλογο της τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η Κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει πληρώσει δύο δόσεις που αφορούν στους τόκους για τον εν λόγω δάνειο ύψους 56 και 56 εκατομμύριων αντίστοιχα.

Το δάνειο λήγει στα μέσα του 2016 και δεν αποκλείεται, γίνονται συζητήσεις με τους Ρώσους, να παραταθεί η αποπληρωμή του για το 2020

Πηγή: Astra