Home Uncategorized 52 χρόνια Κυπριακή Δημοκρατία. Λαός και πολιτεία τιμούν την επέτειο της ανεξαρτησίας

52 χρόνια Κυπριακή Δημοκρατία. Λαός και πολιτεία τιμούν την επέτειο της ανεξαρτησίας

http://1.bp.blogspot.com/-wNKq94hUP6I/UGk8egfhJtI/AAAAAAAAQcg/Ml-1S0tv9RA/s1600/a.jpg


Με την διεξαγωγή της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στις 11 στη Λευκωσία κορυφώνονται οι εορτασμοί για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας.Στο διάγγελμά του  για την 52η επέτειο της 1ης Οκτωβρίου ο πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι η ανεξαρτησία της Κύπρου αποτελεί την σημαντικότερη κατάκτηση του κυπριακού λαού καθώς έφερε ,όπως είπε , προοπτικές προόδου  και ανάπτυξης.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας επεσήμανε ότι η συνεχιζόμενη κατοχή απειλεί τις κατακτήσεις του κυπριακού λαού λέγοντας ότι η μόνη επιλογή που απέμεινε για επίλυση του πολιτικού προβλήματος είναι η βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Ανέφερε εξάλλου ότι η απόρριψη της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, και οι αόριστες διακηρύξεις για λύση, διευκολύνουν την Τουρκία να απεγκλωβιστεί από τα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ, που αποτελούν, όπως ανέφερε, την ασπίδα του αγώνα και τη διευκολύνουν να προωθήσει, επίσημα πλέον, το στόχο της οριστικής διχοτόμησης.

Στην παρέλαση θα παραστεί σύσσωμη η πολιτική ηγεσία ενώ την Ελληνική Δημοκρατία εκπροσωπεί στους εορτασμούς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλλος.

πηγή: Astra