Home Uncategorized Η Microsoft δοκιμάζει το δικό της smartphone

Η Microsoft δοκιμάζει το δικό της smartphone

http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1112.jpeg


Η κίνηση της Microsoft στις αρχές του έτους να ανακοινώσει την κατασκευή ενός tablet προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς καταναλωτές αλλά και κατασκευαστές, όπως φαίνεται όμως τα σχέδια της δεν σταματούν στο Surface.

Προμηθευτές της Microsoft από την Ασία οι οποίοι επέλεξαν να παραμείνουν ανώνυμοι, ανέφεραν στη Wall Street Journal πως η εταιρεία δοκιμάζει το σχεδιασμό ενός smartphone, χωρίς όμως να είναι σίγουροι αν τελικά θα περάσει στη μαζική παραγωγή. Το μόνο που γνωρίζουμε για αυτό μέχρι στιγμής είναι πως διαθέτει οθόνη μεταξύ τεσσάρων και πέντε ιντσών.

Το παράδοξο είναι πως η Microsoft μέχρι τώρα έχει προβεί σε σημαντικές κινήσεις για να προωθήσει τις συσκευές των συνεργαζόμενων κατασκευαστών της, όπως η HTC και η Nokia.

Η κυκλοφορία ενός «δικού της» smartphone όχι μόνο θα τη φέρει αντιμέτωπη με τις ίδιες εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται (όπως έγινε και με το Surface) αλλά ουσιαστικά θα ακυρώσει την προσπάθεια και τα χρήματα που έχει δαπανήσει για να προωθήσει το λειτουργικό της μέσω των εταιρειών αυτών.

Το πιο πιθανό είναι η Microsoft να έχει ξεκινήσει από τώρα να προετοιμάζεται για ένα ενδεχόμενο «σχέδιο Β», στην περίπτωση δηλαδή που τα Windows Phone 8 αποτύχουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους. Ένα σενάριο που με βάση την αποδοχή των καταναλωτών, μάλλον δεν θα έπρεπε να την ανησυχεί.

Προηγούμενες φήμες ήθελαν την Microsoft να σκέφτεται το ενδεχόμενο κυκλοφορίας ενός smartphone, έλεγαν όμως πως είναι δύσκολο να δούμε μια τέτοια συσκευή μέχρι το τέλος του έτους.

Περισσότερη τεχνολογία, techit.gr