Home Uncategorized Νέες φήμες για υπηρεσία τηλεόρασης από την Microsoft

Νέες φήμες για υπηρεσία τηλεόρασης από την Microsoft


Εντείνονται οι φήμες για νέα υπηρεσία τηλεόρασης από την Microsoft ενώ όπως όλα δείχνουν η συσκευή θα βασίζεται στο Xbox και η υλοποίηση της αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2013, με πηγές να θέλουν την κυκλοφορία της κοντά στην περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του The Verge οι οποίες προέρχονται από «πηγές εξοικειωμένες με τα σχέδια της εταιρείας», η Microsoft σκοπεύει σύντομα να εισάγει στην αγορά μια έκδοση χαμηλού κόστους της παιχνιδοκονσόλας Xbox η οποία θα είναι σχεδιασμένη για την παροχή «βασικών υπηρεσιών ψυχαγωγίας».

Η συσκευή, με την μορφή set-top box θα χρησιμοποιεί μια οποιαδήποτε τηλεόραση για την προβολή περιεχομένου, όπως η Apple TV, ενώ πιθανότατα το πρόγραμμα, ανάλογα με την πηγή ή την αντίστοιχη εφαρμογή, θα μεταδίδεται ζωντανά ή με την μορφή «on demand».

Με αυτόν τον τρόπο η Microsoft θέλει να αυξήσει την διείσδυση της στον τομέα της ψυχαγωγίας στο σαλόνι, παρέχοντας στους καταναλωτές δυο ξεχωριστές επιλογές, ένα προσιτό set-top box και μια πλήρης κονσόλα επόμενης γενιάς.

Η νέα συσκευή θα λειτουργεί χρησιμοποιώντας τα βασικά χαρακτηριστικά των Windows 8 και θα υποστηρίζει ακόμα και τυπικά παιχνίδια, όχι όμως τα παιχνίδια που συναντάμε συνήθως σε μια παιχνιδοκονσόλα. Αν και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της δεν έχουν ακόμα αποφασιστεί, το Verge υποθέτει πως αυτή θα χρησιμοποιεί ένα chipset προκειμένου να ενεργοποιείται γρήγορα και να προσφέρει σχεδόν άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες τηλεόρασης και ψυχαγωγίας.

Σε ερώτηση της ιστοσελίδας, η Microsoft εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Xbox360 βρήκε νέους τρόπους να παρατείνει την διάρκεια ζωής της κονσόλας, με την εισαγωγή της εμπειρίας του Kinect και με την επανεφεύρεση της κονσόλας μέσω νέων συνεργασιών ψηφιακού περιεχομένου. Πάντα σκεφτόμαστε την επόμενη κίνηση στην πλατφόρμα μας και συνεχίζουμε να αψηφούμε τον συμβατικό κύκλο ζωής της».

Περισσότερη τεχνολογία, techit.gr