Home Uncategorized Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

http://www.astra.com.cy/images/troika-cyprus.jpg


Φτάνει σήμερα στην Κύπρο το κλιμάκιο της Τρόικας και αύριο επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί του προγράμματος παροχής δανείου στην Κύπρο.

Ο Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι ο σκοπός της αποστολής είναι η προώθηση των διαπραγματεύσεων της πολιτικής για την οικοδόμηση των πυλώνων ενός πιθανού προγράμματος.

Αυτό, πρόσθεσε, θα είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της συμφωνίας πάνω σ’ ένα πρόγραμμα το οποίο θα απαιτεί, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου, μία λύση για παροχή χρηματοδότησης, συμβατή με τη βιωσιμότητα του χρέους.

Πηγές εκτός Ταμείου αναφέρουν ότι δεν έχουν κλείσει όλες οι διαφορές που υπήρχαν μεταξύ Κύπρου και Τρόικας, για τα μέτρα που θα περιέχει το πακέτο, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος των τραπεζών.

Τα μέλη του κλιμακίου που ειδικεύονται στα δημοσιονομικά και εργασιακά θα επισκεφθούν αύριο το πρωί το υπουργείο Οικονομικών, ενώ η ομάδα που ασχολείται με τα χρηματοοικονομικά θα πάει στην Κεντρική Τράπεζα το Σάββατο το πρωί.

Η Κυριακή θα αφιερωθεί για συντονισμό των μελών της Τρόικας και οι διαπραγματεύσεις με τη Λευκωσία θα συνεχιστούν τη Δευτέρα

πηγή: Astra