Home Uncategorized 8 άτομα στο νοσοκομείο από τον καυγά στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

8 άτομα στο νοσοκομείο από τον καυγά στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

european_uni


Σε αρένα μετατράπηκε χτες η γενική συνέλευση των φοιτητών στο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο μετά από αλλεπάλληλες συγκρούσεις μεταξύ φοιτητών.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ, ο πρόεδρος της φοιτητικής κίνησης Πρωτοπορία Πέτρος Δημητρίου μέλη του ΕΛΑΜ, δυσανασχετώντας για τις συνεχείς καταμετρήσεις ψήφων για τον καθορισμό της ατζέντας της συνέλευσης, θεώρησαν σωστό να επιτεθούν στους φοιτητές.

Η καθυστέρηση στη διαδικασία φαίνεται όπως ανέφερε ο κ Δημητρίου να εκνεύρισε τα μέλη του ΕΛΑΜ με τον πρόεδρό τους να προειδοποιεί ότι αν δεν σταματήσουν οι δύο παρατάξεις να «παίζουν» μεταξύ τους θα παρέμβει.

Σε δελτίο τύπου του, το ΕΛΑΜ κάνει λόγο για μικροεπεισόδεια που προκλήθηκαν εξ υπαιτιότητας της Πρωτοπορίας. Ο κ Δημητρίου διερωτήθηκε τι μπορεί να αποτελεί σοβαρό επεισόδιο για τα μέλη του ΕΛΑΜ όταν 8 φοιτητές διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και ένα υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά από κτύπημα στο γόνατο.

«Μην σπρώχνετε, κτυπάτε»

Ο πρόεδρος της Πρωτοπορίας ανέφερε ότι στελέχη και «κουβαλητοί» του ΕΛΑΜ έδειξαν σαφείς οδηγίες προς τους υπόλοιπους της ομάδας τους να κτυπήσουν και όχι απλά να σπρώχνουν τον κόσμο. Κτυπούσαν όπως ανέφερε φοιτητές βάσει παραγγελμάτων την στιγμή που στο κλειστό γυμναστήριο του πανεπιστημίου βρίσκονταν κυρίως κοπέλες.
Υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη αυτή της παράταξης δημιουργούν έκτροπα σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Προοδευτική: ο φασισμός έπληξε τη δημοκρατία.

Τα επεισόδια καταδίκασε και η προοδευτική κίνηση φοιτητών. Ο επικεφαλής της κίνησης Χρήστος Μιχαήλ δήλωσε στον άστρα ότι άλλη μια δημοκρατική διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της λογικής του φασισμού να κτυπήσει αδιακρίτως. Ανέφερε ότι τα τελευταία δύο χρόνια τέτοιες ακραίες συμπεριφορές έχουν οξύνει τα πνεύματα μέσα στους χώρους σπουδών.
Όπως ανέφερε με βάση τις πληροφορίες του, στην ομάδα του ΕΛΑΜ βρίσκονταν και άτομα που δεν προέρχονται από το χώρο του πανεπιστημίου. Κάλεσε τις πανεπιστημιακές αρχές και την πολιτεία να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο αποτελεσματικά.

*Του Κώστα Κωνσταντίνου

ASTRA