Home Uncategorized Το FBI έπιασε τους “εγκέφαλους” των Anonymous

Το FBI έπιασε τους “εγκέφαλους” των Anonymous


Στις συλλήψεις κεντρικών- ηγετικών στελεχών των Anonymous οφείλεται η μείωση της εμφανούς δραστηριότητας της διάσημης «συμμαχίας» των χάκερ, δήλωσε ο βοηθός ειδικός πράκτορας του FBI, Όστιν Μπέργκλας, μιλώντας στη Huffington Post.

Κατά τον Μπέργκλας, επικεφαλής του αρμοδίου για θέματα κυβερνοχώρου τμήματος στη Νέα Υόρκη και πρώην λοχαγός του αμερικανικού Στρατού, οι περσινές συλλήψεις πέντε μελών της Lulz Security, ομάδας που αποκόπηκε από τον «κορμό» αλλά ασκούσε μεγάλη επιρροή, είχε «μεγάλη αποτρεπτική επίδραση» στους Anonymous, δημιουργώντας ένα «επιπρόσθετο στρώμα έλλειψης εμπιστοσύνης» μέσα στη «συμμαχία».

«Όλοι αυτοί που συνελήφθησαν ήταν μεγάλοι ‘παίκτες’ στο κίνημα των Anonymous, και πολλοί τους εκτιμούσαν λόγω αυτών που έκαναν», είπε σχετικά ο Μπέργκλας, ο οποίος συμπλήρωσε πως το γεγονός ότι οι συλλήψεις του 2012 έγιναν με τη βοήθεια του πληροφοριοδότη Χέκτορ Μοντσεγκούρ, γνωστού ως «Sabu» (που ήταν ένα από τα σημαίνοντα στελέχη της «συμμαχίας» των χάκερ) έσπειρε διχόνοια στις τάξεις των Anonymous και είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη εμπιστοσύνης, καθώς ο φόβος και η ανησυχία για ύπαρξη πληροφοριοδοτών μεταξύ των συνεργατών επηρέασε πολλά μέλη.

«Το κίνημα είναι ακόμα εκεί, και συνεχίζουν να γράφουν στο Twitter και να δημοσιεύουν πράγματα, αλλά δεν ακούς να αποκαλύπτουν μεγάλες παραβιάσεις/επιθέσεις. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, λόγω της σύλληψης των μεγαλύτερων ‘παικτών’» είπε χαρακτηριστικά ο Μπέργκλας.

Πηγή: http://nooz.gr