Home Uncategorized 3 συλλήψεις για το ακίνητο στη Δρομολαξιά

3 συλλήψεις για το ακίνητο στη Δρομολαξιά


Σε συλλήψεις σε σχέση με την υπόθεση αγοράς του τουρκοκυπριακού ακινήτου στη Δρομολαξιά από τη ΣΙΤΑ προχώρησε η αστυνομία.

 

Μέλη της δύναμης προχώρησαν συγκεκριμένα στη σύλληψη τριών προσώπων εκ των οποίων ο ένας είναι επιχειρηματίας και το όνομά του εμπλέκεται στην κατάθεσή του ο Χαράλαμπου Λιοτατή.
Συνελήφθησαν επίσης δύο μέλη της αστυνομίας ηλικίας 40 και 53 ετών. Οι δύο αστυνομικοί είχαν συντάξει την έκθεση της ΚΥΠ σύμφωνα με την οποία ο τουρκοκύπριος ιδιοκτήτης του τεμαχίου στη Δρομολαξιά διέμενε μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές.

Η αστυνομία προχώρησε μετά από οδηγίες του Υπουργού Δικαιοσύνης, στην ποινική διερεύνηση των νέων στοιχείων. Τα δύο μέλη της δύναμης τέθηκαν σύμφωνα με τον υπουργό δικαιοσύνης σε διαθεσιμότητα.

Σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας ο Ιωνάς Νικολάου είπε πως από την έρευνα την οποία έχει γίνει έχει διαπιστωθεί ότι εναντίον των δύο προσώπων διερευνάται υπόθεση για πιθανή διάπραξη αδικημάτων, που σχετίζονται με την κατάχρηση εξουσίας ή τη διαφθορά

ASTRA