Home Uncategorized Σε πύρινο κλοιό τρεις επαρχίες

Σε πύρινο κλοιό τρεις επαρχίες


Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση των πυργκαγιών που μαίνονται εκτός ελέγχου σε Επισκοπή και Ανώγυρα. Μάλιστα στην Επισκοπή οι φλόγες πλησίασαν και σπίτια  προκαλώντας ζημιές.

Την ίδια ώρα στο χωριό Ανώγυρα εργάζονται έξι οχήματα της Πυροσβεστικής, δύο ελικόπτερα της αστυνομίας και ένα του Τμήματος Δασών.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές  σε Αγία Φύλα, Ύψωνα  Χόλη, Πύργο Τυλληρίας ενώ υπο έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στην Παρεκκλησιά, όπου νωρίτερα απειλήθηκαν σπίτια. Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δύο του Τμήματος Δασών και δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής.

15 εκτάρια γης κάηκαν στη Χόλη.

Σε περιοχή της κοινότητας Χόλη, στην Επαρχία Πάφου,  η φωτιά κατέκαψε σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζιή, 15 εκτάρια από αμπέλια, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.
Για την κατάσβεση της φωτιάς, εργάστηκαν έξι πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 2 οχήματα του Τμήματος Δασών και 1 του Ταμείου Θήρας.
Πυρκαγιά και στη νεκρή ζώνη, στον Πύργο Τυλληρίας 
Πυρκαγιά εξερράγη και στην περιοχή Μύλος του Μαύρου, στη νεκρή ζώνη, στον Πύργο Τυλληρίας. Η πυρκαγια εξερράγη σήμερα, στις 16:45.
Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις του Τμήματος Δασών ενώ  στην περιοχή θα παραμείνουν όλο το βράδυ πυροσβεστικές δυνάμεις να να αντιμετωπιστούν οι αναζωπυρώσεις.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού Πάφου
Νωρίτερα, λόγω του καπνού, η ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, ήταν μηδενική , με αποτέλεσμα  ο δρόμος να αποκοπεί για την κυκλοφορία και για τις δύο κατευθύνσεις.
Περιορισμένη ήταν και η ορατότητα και στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά την περιοχή Παρεκκλησιάς και την περιοχή Ανώγυρας.
 
ANT1IWO