Home Uncategorized Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές – Νέα πυρκαγιά σε Άγιο Αμβρόσιο-Πάχνα

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές – Νέα πυρκαγιά σε Άγιο Αμβρόσιο-Πάχνα


Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί στην περιοχή μεταξύ Αγίου Αμβρόσιου και Πάχνας.

Είναι σε δύσβατη περιοχή και για την κατάσβεση της εργάζονται όλα τα ελικόπτερα της δημοκρατίας.

Στο μεταξύ υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν μετά τα μεσάνυκτα όλες οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες σχεδόν ταυτόχρονα.

Η εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής Λίζα Κεμιτζιή δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι η φωτιά στην Επισκοπή ξεκίνησε από τον σκυβαλότοπο και κάηκε έκταση 2.5 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η πυρκαγιά στην Επισκοπή κατέκαψε επίσης τις στέγες 2 σπιτιών και ένα μηχανουργείο.

Στην Ανώγυρα κάηκε έκταση 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Στην Παρεκκλήσια οι φλόγες έφθασαν σε αρκετά σπίτια και εξοχικά του χωριού. Σε πολλά από αυτά προκλήθηκαν ζημιές.

Στις 6 και 30 σήμερα το πρωί έγινε χρήση όλων των πτητικών μέσων που διαθέτει η Δημοκρατία, καθώς και αυτών των βάσεων, τα οποία έκαναν ρίψεις νερού σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς.

Η κυρία Κεμιτζιή είπε επίσης ότι χθες δόθηκε πραγματική μάχη να μην περάσει η φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου καθώς και στο Ιερό του Απόλλωνα.

Η εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής είπε ότι ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν στις πληγείσες περιοχές για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σε μια άλλη εξέλιξη η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δημοσιογράφου του Μέγκα.

Η εκδοχή της Αστυνομίας είναι ότι η σύλληψη έγινε για παρεμπόδιση πυροσβεστικού οχήματος αφού η δημοσιογράφος πάρκαρε το αυτοκίνητο της σε σημείο όπου εμπόδιζε.

Από την πλευρά της η δημοσιογράφος απάντησε ότι σε καμία περίπτωση δεν παρεμπόδισε το έργο της πυρόσβεσης αφού αμέσως μετακίνησε το αυτοκίνητο της.

Σύμφωνα με την ίδια ο αστυνομικός που βρισκόταν εκεί την συνέλαβε, ενώ την ίδια ώρα συνεργείο του ΡΙΚ περνούσε από το σημείο για να μεταβεί στην πυρκαγιά.

Στο μεταξύ πολίτης κατήγγειλε στο Sigmalive ότι ήθελε να μεταβεί στην περιοχή της πυρκαγιάς για να δει την περιουσία του, και χτυπήθηκε από αστυνομικούς οι οποίοι στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

ASTRA