Home Uncategorized Έκδοση του Ντ. Μιχαηλίδη στην Ελλάδα αποφάσισε το Ανώτατο

Έκδοση του Ντ. Μιχαηλίδη στην Ελλάδα αποφάσισε το Ανώτατο


Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση, που καταχώρησαν οι δικηγόροι του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη, στην απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για έκδοση του κ. Μιχαηλίδη στην Ελλάδα, βάσει Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης, για να δικαστεί ως κατηγορούμενος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο απέρριψε όλους τους λόγους έφεσης και επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση, διατάζοντας όπως ακολουθηθούν οι πρόνοιες του άρθρου 29 (1) του νόμου το αργότερο εντός 10 ημερών από σήμερα.

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης θα παραμείνει μέχρι τότε υπό κράτηση.

«Απόφαση σταθμός» η απόφαση του Ανωτάτου για τον Ντ.Μιχαηλίδη, λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Απόφαση σταθμό χαρακτήρισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για απόρριψη της έφεσης του πρώην Υπουργού Ντίνου Μιχαηλίδη αναφορικά με την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Ο Ιωνάς Νικολάου συνέδεσε την απόφαση με μελλοντικές ενέργειες, για έκδοση Ελλήνων πολιτών στην Κύπρο, σε σχέση με την κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι κυπριακές τράπεζες και είπε ότι η Λευκωσία θα αναμένει αντίστοιχη ανταπόκριση από την Αθήνα.

Πρόσθεσε ότι το αίτημα για έκδοση του Ντίνου Μιχαηλίδη στις ελληνικές αρχές θα εκτελεστεί εντός των χρονικών πλαισίων που ρυθμίζονται από τις πρόνοιες για την εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων.

ΑΣΤΡΑ