Home Uncategorized Επιστρέφει ο Χειμώνας στην Κύπρο

Επιστρέφει ο Χειμώνας στην Κύπρο


Επιστρέφει ο χειμώνας στην Κύπρο μετά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών. Το χαμηλό βαρομετρικό που επηρέασε από χθες το απόγευμα την Κύπρο, δίδοντας ικανοποιητικές βροχές κυρίως στα ορεινά, θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη, οπότε θα αρχίσει σταδιακά να απομακρύνεται.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και καταιγίδες ενώ αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.

Ολισθηροί και επικίνδυνοι οι δρόμοι σε Κοφίνου και Κόρνο
Ολισθηροί και επικίνδυνοι έχουν καταστεί οι δρόμοι στις περιοχές Κοφίνου και Κόρνου, σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία προειδοποιεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας «στις περιοχές της Κοφίνου και του Κόρνου, επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες με δυνατή χαλαζόπτωση και περιορισμένη ορατότητα».

Οι δρόμοι, αναφέρει, «έχουν καταστεί ολισθηροί και επικίνδυνοι».

Καλούνται οι οδηγοί «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να κρατάνε αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα».

Μικρο-δυστυχήματα λόγω καιρού στη Λάρνακα
Οι καταρρακτώδεις βροχές με αστραπές και βροντές που έπεφταν από χθες το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, προκάλεσαν μικρο-δυστυχήματα και μικροζημιές σε αρκετές περιοχές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αστυνομία από χαλαζόπτωση που σημειώθηκε σε αρκετές περιοχές της Λάρνακας προκλήθηκαν μικρο-δυστυχήματα, λόγω κυρίως της απειρίας των οδηγών, σε περιοχές στην Κοφίνου και την Αραδίππου.

Στο παλαιό δρόμο Αραδίππου – Αθηένου οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα την αποκοπή μικρών δέντρων και την πτώση τους στο δρόμο, ενώ στο οδόστρωμα έπεσαν και αρκετές πέτρες. Ειδοποιήθηκαν τα Δημαρχεία Αραδίππου και Αθηένου υπάλληλοι των οποίων μετέβησαν στα συγκεκριμένα σημεία και απέσυραν από το δρόμο τα δέντρα και τις πέτρες.

Γύρω στις 11 σήμερα το πρωί κατέβηκε ο ποταμός της Κλαυδιάς και σύμφωνα με την Αστυνομία προχωρεί προς το φράγμα Κιτίου.

Εξάλλου η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να ανταποκριθεί σε 2-3 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένους δρόμους χωρίς όμως ευτυχώς να σημειωθούν οποιεσδήποτε ζημιές.

Σημειώνεται ότι οι καταρρακτώδεις βροχές άρχισαν να πέφτουν γύρω στις τέσσερις χθες το απόγευμα με αστραπές και βροντές και συνεχίστηκαν με σφοδρότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σήμερα το πρωί συνεχίστηκαν κατά διαστήματα οι καταρρακτώδεις βροχές σε αρκετές περιοχές της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, βροχές οι οποίες συνοδεύονται από ψυχρούς ανέμους.

Εν τω μεταξύ παρά τις καταρρακτώδεις βροχές που πέφτουν στη Λάρνακα, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου δεν υπήρξε κατά τη διάρκεια της νύχτας βροχόπτωση. Ωστόσο σήμερα το πρωί σε αρκετές περιοχές της περιοχής άρχισε να ρίχνει ψιλόβροχο.

Μόνο με αντιολισθητικές ή 4×4 στο Τρόοδος
Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βαριά χιονόπτωση στα ορεινά.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή κίνηση στους τέσσερις τροχούς είναι ανοικτοί οι δρόμοι Καρβουνά – Τρόοδους, Πλατρών –Τρόοδους και Προδρόμου – Τροόδους, αναφέρει η Αστυνομία σε δελτίο Τύπου της.

Βλάβες στην ηλεκτροδότηση από κακοκαιρία
Διακοπή στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές Αραδίππου, Αβδελλερού και Ξυλοφάγου και σε περιοχή του Στροβόλου σημειώθηκε το πρωί λόγω βλαβών από την κακοκαιρία στο σύστημα μέσης τάσης της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Κώστας Γαβριηλίδης, οι βλάβες έχουν επιδιορθωθεί και η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας έχει αποκατασταθεί πλήρως σε όλες τις επηρεαζόμενες περιοχές μέχρι τις 10.00 το πρωί.

Ειδικότερα, ο κ. Γαβριηλίδης είπε ότι ως αποτέλεσμα των βλαβών, «βασικά στο σύστημα μέσης τάσης της ΑΗΚ, οι οποίες πιθανότατα οφείλονται στην κακοκαιρία, είχαμε στις 6.40 το πρωί διακοπή στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές Αραδίππου και Αβδελερού, στην Λάρνακα».

Είπε ακόμη ότι γύρω στις 8.26 υπήρξε επίσης διακοπή στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, που επηρέασε την περιοχή της Ξυλοφάγου και η οποία αποκαταστάθηκε πριν τις 10.00.

Πρόσθεσε ότι διακοπή ρεύματος υπήρξε στις 8.26 και σε περιοχή του Στροβόλου η οποία αποκαταστάθηκε γύρω στις 10.00.

Τέλος, ο κ. Γαβριηλίδης είπε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα.

πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ