Home Uncategorized Ενώπιον της Βουλής το νομοσχέδιο αποκρατικοποιήσεων

Ενώπιον της Βουλής το νομοσχέδιο αποκρατικοποιήσεων


Το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις των Ημικρατικών Οργανισμών τίθεται σήμερα ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής η οποία θα συνέλθει στις 16:00 το απόγευμα.

Χθες, διεξήχθησαν έντονες διαβουλεύσεις σε κομματικό και συνδικαλιστικό επίπεδο και σήμερα αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση τροπολογίες που θα προτείνουν τα κόμματα.

Θέματα διαδικαστικά αλλά και ουσίας αναμένεται να τεθούν το πρωί σε σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων ενώ τα κόμματα θα καθορίσουν τη στρατηγική τους σε συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών τους ομάδων πριν από την κρίσιμη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής.

Συντεχνίες και οργανώσεις έξω από τη Βουλή
Την ώρα που η ολομέλεια θα συζητεί το ν/σ για τις αποκρατικοποιήσεις, έξω από τη Βουλή συντεχνίες και οργανώσεις θα πραγματοποιούν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και μαθητές λυκείων και Τεχνικών σχολών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θέμα επιβολής των κομίστρων.

Σε επιφυλακή η αστυνομία
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με στόχο την αποτροπή νέων θλιβερών επεισοδίων έξω από τη Βουλή θα λάβει η αστυνομία.

Στην ηγεσία της δύναμης έχουν δοθεί ρητές οδηγίες να προχωρήσει με τον απαραίτητο σχεδιασμό και αν χρειαστεί να μετακληθούν και αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας ενώ από νωρίς το πρωί λειτουργεί κέντρο χειρισμού καταστάσεων κρίσεων.

24ωρη απεργία για ΑΗΚ, CYTA και ΑΛΚ
Οι συντεχνίες της ΑΗΚ ανακοίνωσαν ότι σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της Αρχής και τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών αλλά δεν θα υπάρξουν διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι εργαζόμενοι στην ΑΛΚ θα συνεχίσουν με αποχή από υπερωριακή απασχόληση μέτρο με το οποίο συνεπάγεται παράλυση των λιμανιών και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ