Home Uncategorized Έσωσε την παρτίδα με Βαρέλα η Πορτογαλία (Video)

Έσωσε την παρτίδα με Βαρέλα η Πορτογαλία (Video)


Με από μηχανής Θεό τον Βαρέλα, η Πορτογαλία ισοφάρισε σε 2-2 τις Η.Π.Α. στην εκπνοή του αγώνα και γλίτωσε τον πρόωρο αποκλεισμό στον 7ο όμιλο. Παρά ταύτα οι Αμερικανοί είναι πλέον σε θέση ισχύος για την πρόκριση.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν με το δεξί στο παιχνίδι σκοράροντας με τον Νάνο στο 5′ αλλά οι μετρ της ανατροπής, όπως εξελίσσονται, Αμερικάνοι έφεραν τα πάνω – κάτω στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 64′ ο Τζόουνς με ένα εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής ισοφάρισε και ο ηρωικός αρχηγός (έπαιζε με σπασμένη μύτη χωρίς μάσκα) Κλιντ Ντέμπσεϊ έδωσε το προβάδισμα στις Η.Π.Α. στο 81′. Όλα έδειχναν ότι οι Πορτογάλοι θα έφτιαχναν βαλίτσες επιστροφής αλλά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρονάλντο έβγαλε σέντρα ακριβείας και ο Βαρέλα σκόραρε για το τελικό 2-2.

Α’ ημίχρονο: Οι Η.Π.Α. παρατάχθηκαν με ένα «καθαρό» 4-2-3-1 ενώ η Πορτογαλία με 4-3-2-1. Οι Πορτογάλοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έβαλαν γρήγορα γκολ και έδειξαν διάθεση να φτιάξουν παιχνίδι. Μετά το 10ο λεπτό οι Αμερικανοί ανέβασαν στροφές και εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στον άξονα της Πορτογαλίας, φτάνοντας αρκετές φορές σε θέση βολής.

Οι Η.Π.Α. είχαν δραστήριους τον Ντέμπσεϊ και τον Ζούσι ενώ αρκετό παιχνίδι μεταφέρθηκε στα δεξιά με κύριο εκφραστή τον Τζόνσον. Από την άλλη η Πορτογαλία με τον Ρονάλντο εκτός αγώνα δεν μπορούσε να κάνει πολλά, παρά μόνο όσα δημιουργούσε ο Νάνο.

Β’ ημίχρονο: Ο Μπέντο έκλεισε την τρύπα στον άξονα με τη χρησιμοποίηση του Γουίλιαμ. Παρ’ όλα αυτά δέχθηκε την ισοφάριση από ένα εξαιρετικό σουτ του Τζόουνς. Στη συνέχεια ο Μπέντο ρίσκαρε, βάζοντας έναν επιθετικό, τον Βαρέλα, στη θέση ενός χαφ, του Μεϊρέλες. Το παιχνίδι άνοιξε πολύ, η συνοχή στις γραμμές χάθηκε και οι μαχητικοί Αμερικάνοι έφτασαν στην ανατροπή. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Πορτογαλία έκανε προσπάθεια ισοφάρισης αλλά ήταν κυρίως βεβιασμένες ενέργειες πανικού. Τα κατάφεραν λίγο πριν το τελικό σφύριγμα.

Πού κρίθηκε

Στην πίστη των Αμερικανών οι οποίοι δεν απογοητεύτηκαν μετά το γρήγορο γκολ που δέχθηκαν και με μεθοδικότητα έφτασαν στην ανατροπή αλλά τελικώς μια στιγμιαία αδράνεια τους κόστισε τη νίκη και την πρόκριση από σήμερα.

Παίκτης από «χρυσάφι»

Όταν ισοφαρίζεις στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και κρατάς ζωντανή την ομάδα σου στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν μπορεί παρά να είσαι ο άνθρωπος του αγώνα: Γκονσάλβες Βαρέλα ή αλλιώς ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής.

Η «σφυρίχτρα»

Δεν είχε προβλήματα ο Αργεντινός Πιτάνα σε ένα εύκολο διαιτητικά παιχνίδι.

Η.Π.Α.: Χάουαρντ, Μπράντλεϊ, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Ντέμπσεϊ (87′ Βοντολόβσκι), Μπεντόγια (72′ Γέντλιν), Τζόουνς, Μπέκερμαν, Ζούσι (90′ Γκονζάλες), Κάμερον, Τζόνσον.

Πορτογαλία: Μπέτο, Άλβες, Κόστα, Περέιρα, Α. Αλμέιδα (46′ Γουίλιαμ), Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες (69′ Βαρέλα), Νάνο, Ρονάλντο, Ποστίγκα (16′ Έντερ).

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr