Home Uncategorized Μια «τεσσάρα» από τ’ Αλγέρι! (Videos)

Μια «τεσσάρα» από τ’ Αλγέρι! (Videos)


Έγραψε ιστορία η Αλγερία με το 4-2 απέναντι στους Κορεάτες. Έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που σημειώνει 4 γκολ σε Μουντιάλ και σημείωσε νίκη που ισοδυναμεί με μισή πρόκριση.

Είναι επίσημο! Οι αφρικανικές ομάδες αναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους κατά τη διάρκεια της δεύτερης αγωνιστικής. Αυτό που έκανε απόψε η Αλγερία, γράφεται αυτόματα στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Πρώτη «τεσσάρα» αφρικανικής ομάδας σε τελική φάση και τεράστια νίκη (4-2) απέναντι στην Νότια Κορέα που ισοδυναμεί με μισή πρόκριση. Ο Αλγερινοί, τώρα, χρειάζονται μία ισοπαλία, απέναντι στη Ρωσία, προκειμένου να πανηγυρίσουν.

Α’ Ημίχρονο:

Θηλιά στο λαιμό της Κορέας πέρασαν οι Αλγερινοί από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Μόλις στο 4′ ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Φενγκουλί και από το ριπλέι είχαν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται. Ωστόσο η ανωτερότητά τους δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για το ποια ομάδα ήταν αυτή που άξιζε να νικά. Το έκαναν με άκρως εμφατικό τρόπο στα επόμενα λεπτά.

Πρώτος «χτύπησε» ο Σλιμανί βάζοντας στην πλάτη του δύο Κορεάτες και πλασάροντας σωστά για το προβάδισμα. Μέσα σε δύο λεπτά η Αλγερία σημείωσε και δεύτερο γκολ. Ο Τσαμπού εκτέλεσε το κόρνερ και ο Χαλίς μετά τη λάθος έξοδο του Κορεάτη τερματοφύλακα έπιασε την κεφαλιά για το 2-0.

Αυτό ήταν! Η πλήρης κυριαρχία των Αλγερινών στο γήπεδο μεταφράστηκε σε δύο γκολ αρχικά, αλλά είχε και συνέχεια. Οι Κορεάτες είχαν χάσει εντελώς τη συνοχή τους στην άμυνα και μία απλή πάσα έφτασε και περίσσεψε στον Τσαμπού για να χριστεί σκόρερ με …εύκολο πλασέ. Το 3-0 ημίχρονο, σύμφωνα με την εικόνα των ομάδων, έμοιαζε απόλυτα φυσιολογικό και δίκαιο.

Β’ Ημίχρονο: Πιο αποφασισμένοι οι Κορεάτες και με περισσότερες δυνάμεις στο δεύτερο μέρος, αλλά η ζημιά γι αυτούς είχε γίνει. Αρχικά μείωσαν με τον Σον, ωστόσο το καταπληκτικό γκολ του Μπραχίμι, μετά από διπλό 1-2 με τον Φενγουλί, τελείωσαν τις όποιες υπόνοιες για ανατροπή. Το τελικό 4-2 έγραψε ο Κου από κοντά.

Στο κομμάτι διαχείριση οι Αλγερινοί τα πήγαν αρκετά καλά κρατώντας πολυπρόσωπη άμυνα όταν η Κορέα αποφάσισε να επιτεθεί. Μάλλον ήταν αργά…

Που κρίθηκε: Στο πρώτο ημίχρονο και αναμφισβήτητα στις αμυντικές ολιγωρίες των Κορεατών. Οι Αλγερινοί έστησαν πάρτυ στο πρώτο μέρος και το 3-0 ήταν σχεδόν απαγορευτικό για να ονειρεύονται ανατροπή οι Κορεάτες.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Σλιμανί! Σκόρερ του πρώτου γκολ, αλλά και μόνιμη πηγή κινδύνων για την ευάλωτη άμυνα της Κορέας. Εξαιρετική η επιθετική τριάδα, Σλιμανί, Μπραχίμι και Φενγκουλί, προκάλεσε τεράστια αναστάστωση στους Κορεάτες και ήταν οι παίκτες που χάρισαν την ιστορική νίκη στην Αλγερία.

Η σφυρίχτρα: Καθαρή περίπτωση πέναλτι στο 4′ που δεν σφυρίχτηκε υπέρ της Αλγερίας στην ανατροπή του Φενγκουλί. Ίσως το μοναδικό (σοβαρό) λάθος για τον Κολομβιανό διαιτητή, Βίλμαρ Ρολντάν.

 

0-1 Slimani 26′


0-2 Halliche 28′

0-3 Djabou 38′


1-3 Son Heung-Min 50′

1-4 Brahimi 62′


2-4 Koo Ja-Cheol 72′

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr