Home Uncategorized Οι ατομικές διακρίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Οι ατομικές διακρίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο


Ο Μάνουελ Νόιερ εκτός από παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχθηκε και καλύτερος τερματοφύλακας τουΜουντιάλ της Βραζιλίας, παίρνοντας το «Χρυσό Γάντι», ενώ ο Λιονέλ Μέσι-προς έκπληξη πολλών-πήρε την «Χρυσή Μπάλα» της διοργάνωσης, ως ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά! Πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ είναι Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος κατέκτησε το «Χρυσό Παπούτσι»… MVP του τελικού ο Γκέτσε! Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής ο Πολ Πογκμπά, βραβείο «Fair Play» στην Κολομβία…

Ο Μάνουελ Νόιερ είχε εξαιρετική παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του θεσμού και πήρε δικαιολογημένα την εν λόγω διάκριση. Όσο για τον Μέσι, πρόσφερε (με 4 γκολ, πάσες) με την όλη παρουσία του πολλά στο να φτάσει η Αργεντινή στον τελικό, αλλά θα μπορούσε να ήταν και άλλος ο νικητής της «Χρυσής Μπάλας» της διοργάνωσης… Ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν… μιλιόταν κατά την βράβευσή του, αφού θα ήθελε αυτό το τρόπαιο να είχε συνοδευτεί και από την κατάκτση του Μουντιάλ!

Ο Κολομβιανός, Χάμες Ροντρίγκες, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ 2014 με 6 γκολ σε πέντε αγώνες, κάνοντας πολύ καλό τουρνουά…

Ο Πολ Πογκμπά (Γαλλία) κέρδισε το τίτλο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή του Μουντιάλ. Ο 21χρονος μέσος της Γιουβέντους αγωνίστηκε σε όλα τα ματς των «πετεινών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αν και η ομάδα του αποκλείστηκε στους «8» από την μετέπειτα Πρωταθλήτρια Κόσμου, Γερμανία, χάνοντας με 1-0. Υποψήφιοι ήταν επίσης, ο συμπατριώτης του, Ραφαέλ Βαράν και ο εξτρέμ της Ολλανδίας, Μέμφις Ντεπάι.

Η Κολομβία, που ήταν από τις ευχάριστες παρουσίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πήρε από την FIFA το βραβείο «Fair Play». Με κριτήρια, όπως τις κάρτες που δέχθηκε, αλλά και την εν γένει συμπεριφορά των παικτών, του τεχνικού της τιμ, αλλά και των οπαδών της.

Ο Μάριο Γκέτσε έπαιξε 32 λεπτά, στον τελικό του Μουντιάλ κόντρα στην Αργεντινή, αλλά ήταν αυτός που σημείωσε το «χρυσό γκολ» στο 113′ της παράτασης και έτσι να δώσει το τρόπαιο στα «πάντσερ» με ένα πραγματικά πολύ όμορφο τέρμα!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr