Home Uncategorized Τα υπέρ και τα κατά των μονομάχων

Τα υπέρ και τα κατά των μονομάχων


Ποδοσφαιριστές κλάσης, υψηλού επιπέδου θα συναντηθούν απόψε στο Σάο Πάουλο στον ημιτελικό της Ολλανδίας με την Αργεντινή. Αναμφίβολα το ρόλο των πρωταγωνιστών θα έχουν οι επιθετικοί. Αναμφίσβήτητα οι δυο ομάδες διαθέτουν τις ποιοτικότερες εμπροσθοφυλακές της διοργάνωσης. Ούτε λίγο, ούτε πολύ πέντε από τους κορυφαίους επιθετικούς, παγκόσμια, θα βρεθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Με τον τρόπο αυτό αυξάνει η αισιοδοξία για θέαμα, ανώτερο αυτού της Βραζιλίας με τη Γερμανία. Ίσως όχι για τόσα πολλά γκολ, αλλά για παραγωγικό παιχνίδι, αποδοτικό, με έξυπνες ενέργειες, πολλά γκολ, αυτοσχεδιασμούς, οξυδέρκεια παικτών κλάσης και πολλά άλλα.

Δεν είναι μόνον η επιθετική γραμμή που δελεάζει , αλλά υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και στις άλλες. Ας δούμε τι ακριβώς γίνεται. Μία μικρή σύγκριση.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:

Ο Γιάσπερ Σίλεσεν, τερματοφύλακας της Ολλανδίας, δεν είχε καμία απολύτως εμπειρία από τη διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή. Μόλις πέρσι έγινε διεθνής. Δεν υπήρξε θεαματικός, αλλά ήταν ιδιαίτερα σταθερός. Ο τερματοφύλακας του Άγιαξ κράτησε ανέπαφη την εστία του σε δύο παιχνίδια. Περιόρισε στο ελάχιστο τους απερχόμενους πρωταθλητές κόσμου Ισπανούς, οι οποίοι πέτυχαν ένα γκολ κι αυτό από πέναλτι.

Μακρύς ο δρόμος για να βρει μπροστά του τα ίχνη των Έντβιν φαν ντερ Σαρ και Χανς φαν Μπρόικελεν. Αντικαταστάθηκε στη διαδικασία των πέναλτι από τον Τιμ Κρουλ. Γιατί? Δεν είναι επαρκής ή ο Κρουλ έχει ειδικότητα στα πέναλτι? Μην ξεχνάμε πως με την Ισπανία δέχθηκε γκολ από πέναλτι. Η Αργεντινή είναι επιθετική ομάδα. Όλα μπορούν να συμβούν από την αρχή, αλλά και στη διάρκεια του αγώνα.

Ο Σέρχιο Ρομέρο ήταν αναπληρωματικός στη Μονακό όλη τη χρονιά. Όμως από το 2009 είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Αργεντινής.

Πολύ πιο έμπειρος από ότι ο Σίλεσεν. Η δύναμη της Αλμπισελέστε είναι η επίθεση. Όμως εναντίον του Ιράν πραγματοποίησε σειρά σωτήριων επεμβάσεων για να κρατήσει ανέπαφο το τέρμα του και τα κατάφερε. Σε τρία παιχνίδια η Αργεντινή αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με παθητικό μηδέν. Είχε τη σιγουριά του Ρομέρο στα μετόπισθεν, μολονότι η τετράδα της οπισθοφυλακής είναι ασταθής.

Πλεονέκτημα: Αργεντινή

ΑΜΥΝΑ:

Ο προπονητής της Ολλανδίας Λουίς φαν Χάαλ ξάφνιασε με τη χρησιμοποίηση πέντε αμυντικών, αν και οι δύο ακραίοι μπακ έπαιζαν τόσο μπροστά όσο οι παίκτες της μεσαίας γραμμής. Αυτή η στρατηγική υπήρξε αποτελεσματική και θα συνεχιστεί απόψε εναντίον της Αργεντινής, ούτως ώστε να εξουδετερωθεί ο επικίνδυνος επιθετικός τομέας της. Ο Ντάλεϊ Μπλιντ άφησε άριστες εντυπώσεις ως αμυντικός, αλλά μάλλον θα προωθηθεί στο κέντρο για να καλύψει την απουσία του τραυματισμένου Νάιχελ ντε Γιονγκ. Ευάλωτος στο νέο ρόλο του αριστερού αμυντικού ο Ντιρκ Κάουτ, για πολλά χρόνια ακραίος ή κεντρικός επιθετικός.

Η άμυνα της Αργεντινής ήταν η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας ερχόμενης στη Βραζιλία. Με την πάροδο του χρόνου έγινε πιο σταθερή, πιο αξιόπιστη. Με Ελβετία και Βέλγιο παρέμεινε αλώβητη, όμως καμία από τις δυο τους δεν διαθέτει την επιθετική ποιότητα της Ολλανδίας. Ο Πάμπλο Σαβαλέτα είναι ο ηγέτης της άμυνας . Εναντίον των Οράνιε ίσως χρησιμοποιηθεί και πάλι ο Ντεμιτσέλις που ήταν ουσιαστικός στον αγώνα με το Βέλγιο.

Πλεονέκτημα: Ολλανδία

ΚΕΝΤΡΟ:

Αμφότερες δεν έχουν τον παίκτη κλειδί στη μεσαία γραμμή, αν και πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις. Για την Ολλανδία ο Νάιχελ ντε Γιονγκ ήταν απαραίτητος. Δυναμικός, βρώμικος πολλές φορές, αλλά και δημιουργικός, ενίοτε. Με λίγα λόγια η παρουσία του γέμιζε τη μεσαία γραμμή των Ολλανδών. Τώρα, η απουσία του, λόγω τραυματισμού στη βουβωνική χώρα θα δώσει την ευκαιρία στον Μέσι να ελιχθεί καλύτερα και να βοηθήσει την Αργεντινή να γίνει επικίνδυνη. Άλλο πρόβλημα είναι η κατάρρευση του Βέσλι Σνάιντερ. Η καριέρα ενός από τους καλύτερους Οράνιε στο μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής δύει με γοργούς ρυθμούς.

Για την Αργεντινή, ο Άνχελ ντε Μαρία υπήρξε ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες της. Έβγαινε μπροστά, είχε ρυθμό στις κινήσεις του και τροφοδοτούσε άψογα τους επιθετικούς. Το δεξί χέρι του Μέσι. Ο παίκτης που κινούσε τα νήματα στο κέντρο. Απόντος αυτού ο Εσεκιέλ Λαβέτσι θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο στα άκρα. Η Αργεντινή έχει σταθερή βάση. Τον Χαβιέρ Μαστσεράνο που παίζει ως κόφτης μπροστά από την αμυντική τετράδα. Βοηθά πίσω, αλλά είναι εξ ίσου καλός και στον οργανωτικό τομέα.

Πλεονέκτημα: Αργεντινή

ΕΠΙΘΕΣΗ:

Πρόκειται για την περιοχή που αμφότερες οι ομάδες διαθέτουν και παρατάσσουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Στη φάση των ομίλων οι Άργιεν Ρόμπεν και Ρόμπιν φαν Πέρσι έκαναν κομμάτια τις αντίπαλες αμυντικές γραμμές. Πέτυχαν από τρία γκολ, αλλά σίγησαν στο δεύτερο γύρο και στα προημιτελικά, λες και κρατάνε όλη τους τη δύναμη και την όρεξη για το σημερινό παιχνίδι. Παραμονές αγώνα με την Αργεντινή ο Φαν Πέρσι παραπονέθηκε για πόνους στο στομάχι.

Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ολλανδία είναι, πως η επιθετική γραμμή της Αργεντινής προκαλεί μεγαλύτερο φόβο. Η τριάδα Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Αγουέρο και Γκονσάλο Ιγουαίν είναι μοναδική στο διεθνές ποδόσφαιρο. Ο Αγουέρο είναι έτοιμος, ίσως όμως να μην ξεκινήσει, αφού έχασε δύο παιχνίδια λόγω τραυματισμού στο μηρό.

Η Αργεντινή δεν έπαιξε ιδιαίτερα επιθετικό ποδόσφαιρό. Ούτε θεαματικό. Κυνήγησε το αποτέλεσμα. Το πήρε έστω και με 1-0. Όμως ο Μέσι στα δύσκολα δήλωνε παρών. Όταν δεν μπορούσαν οι συμπαίκτες του έπαιρνε τα ηνία αυτός. Είχε το γκολ. Έχει κι άλλα γκολ. Περισσότερα και καλύτερα.

Πλεονέκτημα: Αργεντινή

Μία μικρή άτυπη ανάλυση στα χαρτιά δίνει φαβορί την Αργεντινή που υπερισχύει της Ολλανδίας σε όλες τις γραμμές, εκτός της αμυντικής.

Η αλήθεια θα φανεί σε λίγες ώρες στο Σάο Πάουλο, που πολλά από τα παραπάνω λόγια, αλλά και οι κρίσεις θα γίνουν πράξεις.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr