Home Uncategorized Τους (Φαν) «Χάαλασε» το όνειρο!

Τους (Φαν) «Χάαλασε» το όνειρο!


Η έμπνευση του Λουίς Φαν Χάαλ να αλλάξει – στο τελευταίο λεπτό της παράτασης – τερματοφύλακα, αποδείχτηκε καθοριστική με τον Τιμ Κρουλ να «ντύνεται» Νάβας! Η Ολλανδία στον ημιτελικό! (0-0 κ.δ 4-3 πεν.)

Μέχρι τώρα ήταν το Μουντιάλ των τερματοφυλάκων. Ο Λουίς Φαν Χάαλ με μία μοναδική κίνηση τους έκλεψε την δόξα! Ο Ολλανδός τεχνικός παρακολουθούσε για 120 λεπτά τον Νάβας και τα δοκάρια να σταματάνε τους “οράνιε”, όμως την ύστατη ώρα έβγαλε μαγικό ραβδί “ματαιώνοντας” τη συγκλονιστική προσπάθεια των Κοσταρικανών. Έριξε στη μάχη τον τερματοφύλακα Τιμ Κρουλ (Σίλεσεντ 120’+1′) για την διαδικασία των πέναλτι, αυτός νίκησε δύο φορές τους Ρουίς και Ουμάνια και η Ολλανδία τσέκαρε εισιτήριο για τον ημιτελικό (0-0 κ.δ 4-3 πεν.). Πρόκειται για μία πρωτοφανή κίνηση από προπονητή, λίγο πριν από τη διαδικασία των πέναλτι.

Α’ Ημίχρονο: Η Ολλανδια είχε την κατοχή της μπάλας, η Κόστα Ρίκα πίεσε στο μισό γήπεδο, ψάχνοντας σε κάθε ευκαιρία την κόντρα επίθεση. Χρειάστηκε να περάσουν 21 αγωνιστικά λεπτά για να καταγραφεί η πρώτη καλή στιγμή και παράλληλα να πιάσει δουλειά ο εκπληκτικός Νάβας. Πάσα του Νταπάι στον Φαν Πέρσι ο σέντερ φορ της Γιουνάιτεντ φάτσα με τον Νάβας, νικητής ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα, ο οποίος εξουδετέρωσε και το σουτ του Σνάιντερ στην εξέλιξη της φάσης. Προοδευτικά οι Ολλανδοί άρχισαν αν παράγουν φάσεις, πάντοτε όμως με το ίδια κατάληξη. Ο Νάβας σαν σε συνέχεια από το προηγούμενο ματς με την Ελλάδα είχε κατεβάσει ρολά. Έβγαλε το διαγώνιο σουτ του Ντεπάι (29′) και το εξαιρετικό φάουλ του Σνάιντερ. Η Κόστα Ρίκα φάνηκε απειλητική μόνο στη φάση του 39′ όμως η ολλανδική άμυνα εξουδετέρωσε.

Β’ Ημίχρονο: Έκλεισαν ακόμα περισσότερο οι διάδρομοι προς την εστία του Νάβας. Οι Ολλανδοί ναι μεν έβαλαν την μπάλα κάτω και προσπάθησαν ορθολογικά να επιτεθούν, όμως, η Κόστα Ρίκα αποδείχθηκε πολύ καλά διαβασμένη. Μοναδική διαφοροποίηση ότι οι «οράνιε» σταμάτησαν να απειλούν, γεγονός που μάλλον βόλεψε τα σχέδια των Κοσταρικανών για να πάνε το ματς στην παράταση. Όλα άλλαξαν προς το τέλος του ματς εκτός από το σκορ! Το απευθείας φάουλ του Σνάιντερ προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Νάβας (82′), ενώ αμέσως μετά ο τερματοφύλακας-σύμβολο της Κόστα Ρίκα έπιασε το σουτ του Φαν Πέρσι. Στο 90+1′ ο Ουζμπέκος διαιτητής χαρίστηκε στον Ντίας, ο οποίος με το γράμμα του νόμου έπρεπε να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Ρόμπεν. Στις καθυστερήσεις έγινε η φάση του αγώνα, ίσως και του Μουντιάλ. Μετά από σύγχυση στην άμυνα της Κόστα Ρίκα η μπάλα έφτασε στον Φαν Πέρσι που έπιασε το σουτ με τον Νάβας εξουδετερωμένο ο Τεχέδα πάνω στη γραμμή έδιωξε με περιπέτεια, αφού η μπάλα, μετά την προσπάθειά του, βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Παράταση: Χωρίς τη μεγάλη φάση κύλησε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης. Ο Νάβας καθάρισε στο 94′ τη κεφαλιά του Φλαρ, αλλά πραγματικά, είχε βγάλει και πολύ δυσκολότερα. Πάντως. Για 15 λεπτά η Ολλανδία πίεσε, αλλά πλέον όλοι γνώριζαν ότι είχε την “ατυχία” να πέσει πάνω σε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, αλλά και μία πολύ καλά διαβασμένη άμυνα. Στο 116′ η Κόστα Ρίκα πήγε να “ξεράνει” τους ολλανδούς όμως ο Σίλεσεν με επέμβαση α λα Νάβας έδιωξε το σουτ του Ουράνια, ενώ στο 118′ ο Νάβας στάθηκε πολύ τυχερός. Το σουτ του Σνάιντερ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι! Παρά το 0-0 το σφυροκόπημα των Ολλανδών καλά κρατούσε… Ο Φαν Χάαλ το πήρε απόφαση και στ τέλος της παράτασης έριξε στη μάχη τον Κρουλ (Σίλεσεν 120+1′), τον οποίο θεώρησε ιδανικό για τη διαδικασία των πέναλτι.

Που κρίθηκε: Στην έμπνευση του Λουίς Φαν Χάαλ. Μεγάλη κίνηση από έναν τεράστιο προπονητή. Μεγάλο προσόν να γνωρίζεις τους παίκτες σου και να παίρνεις από αυτούς πράγματα όταν τους χρειάζεσαι. Μαγκιά του Φαν Χάαλ η είσοδος του Τιμ Κρουλ, ο οποίος θεωρείται σπεσιαλίστας στα πέναλτι.

Πέναλτι: Ο Τιμ Κρουλ αν και κρύος έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Να πιάνει πέναλτι! Δύο φορές σταμάτησε τους Κοσταρικανούς και η Ολλανδία τσέκαρε (με πολύ άγχος) το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Τιμ Κρουλ. Ένας τερματοφύλακας που ήρθε από το πουθενά και καθόρισε στη διαδικασία των πέναλτι τον προημιτελικό με δύο επεμβάσεις στα πέναλτι των Κοσταρικανών. Βρήκαν κι αυτό το αντίπαλο δέος στον Νάβας.

Η σφυρίχτρα: Ο Ουζμπέκος, Ράβσαν Ιρμάτοφ, δεν αντιμετώπισε προβλήματα σε ένα δύσκολο παιχνίδι για κάθε διαιτητή.  

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (5-4-1): Σίλεσεν (120′ Κρουλ), Κάιτ, Ντε Φράι, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι (105′ Χούντελααρ), Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Ντεπάι (76′ Λενς), Φαν Πέρσι.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (5-4-1): Κέιλορ Νάβας, Γκαμπόα (79′ Μίριε), Ακόστα, Γκονσάλες, Ουμάνια, Τζούνιορ Ντίας, Τεχέδα (97′ Κουμπέρο), Μπόρχες, Μπράιαν Ρουίς, Μπολάνιος, Τζόελ Κάμπελ (66′ Ουρένια).

Γκολ: –

Κάρτες: 37′ Τζούνιορ Ντίας, 52′ Ουμάνια, 64′ Μάρτινς Ίντι, 81′ Τζανκάρλο Γκονσάλες, 107′ Ακόστα, 111′ Χούντελααρ

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr