Home Uncategorized Εγκατέλειψε μεσοπέλαγα 345 μετανάστες

Εγκατέλειψε μεσοπέλαγα 345 μετανάστες


Τριακόσιους σαράντα πέντε Σύρους μετανάστες, που κινδύνευαν να πνιγούν, 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάφου, διέσωσαν οι αρχές της Κύπρου κάτω από συνθήκες σφοδρής θαλασσοταραχής.

Οι μετανάστες, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, 293 ενήλικες και 52 παιδιά, επιβιβάστηκαν από την υπερφορτωμένη ψαρόβαρκα στο κρουαζιερόπλοιο «Σάλαμις- Φιλοξενία», το οποίο σε συντονισμό με τις κυπριακές αρχές, άλλαξε πορεία και έπλευσε προς την περιοχή.

Όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους, πέραν της εξάντλησης από την παραμονή τους στη θάλασσα, υπό άθλιες συνθήκες.

Αργά χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λεμεσού, όπου γιατροί και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, δήλωσε στο ΡΙΚ, ότι οι μετανάστες θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο, όπου θα φιλοξενηθούν, μέχρι να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Στο χώρο φιλοξενίας τους, θα λειτουργούν όλες οι αναγκαίες υπηρεσίες φροντίδας και περίθαλψης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στις αρχές οι ενήλικες έδωσαν στον καπετάνιο του πλοιαρίου έξι χιλιάδες ευρώ και τρεις χιλιάδες ευρώ τα παιδιά κατ’ άτομο για να τους μεταφέρει στην Σικελία. Ο καπετάνιος όμως, όπως κατήγγειλαν, τους εγκατέλειψε μεσοπέλαγα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: real.gr