Home Uncategorized Οι γ@μημένοι Ναζί δεν είναι καλοδεχούμενοι

Οι γ@μημένοι Ναζί δεν είναι καλοδεχούμενοι

punk-805x450


Οι γ@μημένοι Ναζί δεν είναι καλοδεχούμενοι στις συναυλίες των Dropkick Murphys

Φαίνεται ότι η έλλειψη συναίσθησης και η απύθμενη βλακεία δεν αποτελούν «προνόμιο» των εγχώριων νέο-ναζιστών, αλλά πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τον ναζιστικό χαιρετισμό που επιχείρησε να κάνει κάποιος φασίστας σε συναυλία των Dropkick Murphys στη Νέα Υόρκη;

Μπορεί το βίντεο να είναι σχετικά παλιό, αλλά μοιάζει να είναι και εξαιρετικά επίκαιρο.

Τα μέλη του γκρουπ έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι είναι «παιδιά Ιρλανδών μεταναστών», ενώ οι στίχοι τους είναι συχνά εξεγερτικοί και αναρχικοί. Στη συγκεκριμένη συναυλία κάλεσαν το κοινό να ανέβει μαζί τους στη σκηνή για να παίξουν μια διασκευή του τραγουδιού ΤΝΤ των AC/DC, αλλά κάποια στιγμή ένας νέο-ναζί άρχισε να κάνει τον γνωστό «αρχαιο-ελληνικό» χαιρετισμό.

Ο μπασίστας του γκρουπ Ken Casey όταν τον αντιλήφθηκε του όρμησε, τον έδωσε μια μπουνιά στη μούρη κι αμέσως μετά άρχισε να τον χτυπά με το μπάσο του. Το χάος που ακολούθησε δεν μας επιτρέπει να δούμε τι ακριβώς συνέβη στη συνέχεια, αλλά υποθέτουμε ότι ο φασίστας τις έφαγε άγρια. 30 δευτερόλεπτα μετά ο Casey γύρισε στη θέση του στη σκηνή για να συνεχίσει να παίζει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη έλεγαν από τα μικρόφωνα ότι «οι γαμημένοι ναζί δεν είναι ευπρόσδεκτοι στις συναυλίες μας.»

(στο 1.25’)

Punknews.org, Rocks Off, hitandrun.gr