Home Uncategorized Η ανοικοδόμηση της Σαπεκοένσε έγινε τελικά χωρίς μεγάλα αστέρια

Η ανοικοδόμηση της Σαπεκοένσε έγινε τελικά χωρίς μεγάλα αστέρια

 


Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τότε που η τραγωδία χτύπησε στην οικογένεια της Σαπεκοένσε, όταν το αεροπλάνο που μετέφερε τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο, παράγοντες και δημοσιογράφους, συνετρίβη στην Κολομβία, λίγα λεπτά πριν την προσγείωση.

Στο ατύχημα σκοτώθηκαν 71 άτομα, συμπεριλαμβανομένων του πληρώματος, δημοσιογράφων, αλλά και 19 παικτών που επρόκειτο θα παίξουν στο πρώτο τελικό στη σύντομη ιστορία του συλλόγου (43 έτη). Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, ο σύλλογος της Σάντα Καταρίνα έπρεπε να χτιστεί και πάλι πλήρως και σε χρόνο ρεκόρ. Η Σαπεκοένσε έχει ξεκινήσει προετοιμασία για να είναι έτοιμη στις 29 Ιανουαρίου, όταν θα δώσει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι.

Από την μοιραία ημέρα, πολλοί φημισμένοι παίκτες είχαν δηλώσει έτοιμοι να την ενισχύσουν. Παίκτες όπως ο Μαικόν, Λούκας Σίλβα, Ρικέλμε, Ζε Ρομπέρτο, Κακά, Ροναλντίνιο και Αντριάνο υπήρξαν ανάμεσά τους. Τελικά κανένας από αυτούς δεν θα είναι μέρος της νέας Σαπεκοένσε.

Ο αθλητικός διευθυντής Ρουί Κόστα κατάφερε να φέρει 21 παίκτες στην πόλη της Σαπέκο και πολύ λίγοι έφτασαν τελικά χάρη στην φιλανθρωπία των μεγάλων συλλόγων στην Βραζιλία. Μόνο Παλμέιρας, Κρουζέιρο και Φλαμένγκο βοήθησαν με πέντε παίκτες, τρεις από την ομάδα του Σάο Πάολο και δύο από του Μπέλο Οριζόντε. «Κάναμε κάποιες επενδύσεις για να αποκτηθούν τα δικαιώματα των παικτών οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να πωληθούν. Άλλοι ήρθαν δανεικοί με οψιόν αγοράς,» τόνισε.

Τις τελευταίες ώρες, η Φλαμένγκο προχώρησε επίσης μια μεγάλη χειρονομία, καταβάλλοντας μέρος του μισθού του Λουίζ Αντόνιο και δίνοντάς τον στην Σαπεκοένσε. Επίσης η Φλαμένγκο έδωσε μια λίστα με διαθέσιμους παίκτες με σκοπό να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Σαπεκοένσε.

Στις 25 Ιανουαρίου η Βραζιλία και η Κολομβία θα παίξουν ένα φιλικό, με σκοπό να βοηθηθούν οι οικογένειες των θυμάτων. Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε για τους συγγενείς.

Η Σαπεκοένσε έχει κερδίσει σχεδόν 5 εκατομμύρια followers στα κοινωνικά δίκτυα, Twitter, το Facebook και το Instagram, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Βραζιλία.

Μέχρι εκείνη την ημέρα, ο σύλλογος βρισκόταν στην 24η θέση της κατάταξη των ομάδων με τους περισσότερους οπαδούς, ενώ τώρα έχει περάσει στην έβδομη.