Home Uncategorized Γαλλία-Αγγλία: Ραντεβού σε Μουντιάλ μετά από 40 χρόνια

Γαλλία-Αγγλία: Ραντεβού σε Μουντιάλ μετά από 40 χρόνια


Άρωμα δεκαετιών ΄60 και ΄80 θα έχει η αναμέτρηση μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, μιας και οι δύο ομάδες έχουν να διασταυρώσουν τα ξίφη τους εδώ και 40 χρόνια, και πιο συγκεκριμένα στο Μουντιάλ του 1982 στην Ισπανία.

Βέβαια, όταν μιλάμε για την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, τα «τρία λιοντάρια» παρουσιάζονται αγριεμένα απέναντι στους «τρικολόρ», έχοντας το απόλυτο, μετρώντας δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.
Η πρώτη συνάντηση έλαβε χώρα το 1966 στο «Γουέμπλει», με τους Άγγλους να επικρατούν 2-0 με δύο γκολ του Ρότζερ Χαντ στο 38′ και 75′.

16 χρόνια αργότερα, θριαμβευτές ήταν και πάλι οι Βρετάνοι (3-1), με τον Μπράιαν Ρόμπσον να πετυχαίνει δύο τέρματα (1′, 67′ και και τον Πολ Μάρινερ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 83ο λεπτό. Για τους πετεινούς, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σολέρ στο 25′.

Η αναμέτρηση του Σαββάτου (11/12, 21:00) θα είναι η τρίτη μεταξύ τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο και η πρώτη στα νοκ άουτ σε οποιαδήποτε από τις δύο μεγάλες διοργανώσεις (Παγκόσμιο Κύπελλο, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα).

Sport-fm.gr