Η ολοκλήρωση του πρώτου μισού του φετινού πρωταθλήματος βρήκε την ΟΜΟΝΟΙΑ να δέχεται συνολικά 16γκολ, ένω ένα γκολ δέχθηκε και στο πρώτο παιχνίδι του Β’ γύρου από τον Εθνικό Άχνας, αριθμός τερμάτων μεγάλος για μια ομάδα που θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η ομάδα μας μαζί με τον Απόλλωνα έχουν τις χειρότερες άμυνες από τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα, ενώ για την ΟΜΟΝΟΙΑ αυτό που προβληματίζει πιο έντοντα είναι ότι τα 12 από τα 17γκολ που δέχθηκε, τα δέχθηκε από ομάδες που βρίσκονται από την θέση 7 και κάτω.
Αναλυτκά:
7η θέση – Ανόρθωση (ένα γκολ)
8η θέση – ΑΕΛ (ένα γκολ)
9η θέση – Εθνικός Άχνας (ένα γκολ)
10η θέση – Καρμιώτισσα Πολεμιδιών (δύο γκολ)
11η θέση – Ομόνοια Αραδίππου (τρία γκολ)
12η θέση – Νέα Σαλαμίνα (δύο γκολ)
13η θέση – ΕΝΠ (ένα γκολ)
14η θέση – Ομόνοια 29Μ (ένα γκολ)
Τα υπόλοιπα γκολ:
2η θέση – Άρης (δύο γκολ)
5η θέση – Αποέλ (δύο γκολ)
6η θέση – Απόλλωνας (ένα γκολ)
Η ΟΜΟΝΟΙΑ λοιπόν δεν δέχθηκε γκολ μόνο σε δύο παιχνίδια και συγκεκριμένα από την πρωτοπόρο Πάφο FC, αλλά και από την επόμενη αντίπαλο της, ΑΕΚ Λάρνακα. Στα δύο παιχνίδια με αυτές τις ομάδες νίκησε με το ίδιο σκορ (1-0).
Όσον αφορά τα 17γκολ που δέχθηκε φέτος, μέχρι στιγμής είναι η τρίτη χειρότερη επίδοση της ομάδα μας την τελευταία οκταετία. Τέτοιο αριθμό γκολ των δέχθηκε ξανά την σεζόν 2022/2023 (σε όλο το πρωτάθλημα), το 2018/2019 ολοκλήρωσε την σεζόν με 18γκολ παθητικό, ενώ η χειρότερη επίδοση της ήταν το 17/18 με 25γκολ παθητικό.
Οι χρονιές που η άμυνα της ομάδα μας ήταν πραγματκά «γρανίτης», ήταν την περίοδο 2019/20 που το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω κορωνοϊου, αλλά και το 2020/2021 όπου η ομάδα μας κατέκτησε το πρωτάθλημα και τις δύο αυτές σεζόν δέχθηκε συνολικά 20 γκολ (10 σε κάθε σεζόν).
Συνεπώς η ομάδα μας αν θέλει να παραμείνει ζωντανή στους στόχους της, θα πρέπει από τα επόμενα κιόλας παιχνίδια τα οποία μάλιστα είναι ντέρμπι (ΑΕΚ, Ανόρθωση, ΑΕΛ, Άρης) να βελτιώσει τους αριθμούς της στην άμυνα και η επίθεση (δεύτερη καλύτερη στο πρωτάθλημα) να παραμείνει το ίδιο αποτελεσματική.