Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ Μετά το πρωτάθλημα, πήραν και το αργυρό μετάλλιο με την Εθνική ομάδα

Μετά το πρωτάθλημα, πήραν και το αργυρό μετάλλιο με την Εθνική ομάδα

 


Τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική ομάδα των Ανδρών στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μικρών Κρατών Ευρώπης που τέλειωσε την Κυριακή 14 Μαϊου στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας Ρεικιάβικ. Η ομάδα του Βαγγέλη Κουτουλέα πέτυχε δυο νίκες επί Βορείου Ιρλανδίας και Ισλανδίας και συγκέντρωσε έξι βαθμούς. Στο φινάλε της διοργάνωσης κερδίσαμε την Ισλανδία μετά από αγώνα σχεδόν δυο ωρών με 3-1 σετ. Από την ΟΜΟΝΟΙΑ αγωνίστηκαν στο τουρνουά οι Αχ.Πετρακίδης, Παφίτης, Αδάμου, Αλεξίου και Αποστόλου.

Το ρεπορτάζ της ομοσπονδίας:

Ο αγώνας άρχισε με την ομάδα μας να αποκτά το προβάδισμα 06-03 και να διατηρεί τη πρωτοπορία των τριών πόντων. Οι Ισλανδοί ανέβηκαν κοντά στο φιλέ και ισοφάρισαν 09-09 και προηγήθηκαν 12-13 αφού σταμάτησαν την επίθεσή μας. Το σετ ήταν ντέρμπι και πήγαινε πόντο – πόντο με τους οικοδεσπότες να πάνε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ προηγούμενοι 15-16. Η Εθνική με ένα πόντο του Κνέζεβιτς και εκμεταλλευόμενη τα λάθη των Ισλανδών πήρε προβάδισμα με 20-19 , αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει 21-21.

Το διπλό μπλοκ των Αχ. Πετρακκίδη και Παφίτη και ένας πόντος του Κνέζεβιτς έδωσαν αέρα τριών πόντων στην Εθνική που σε 27 λεπτά κέρδισε το σετ με 25-22 κάνοντας το 1-0 σετ. Ο Ομοσπονδιακός κόουτς Βαγγέλης Κουτουλέας εμπιστεύτηκε στο πρώτο σετ τους Χριστοφή, Αλεξίου, Κνέζεβιτς, Πέτρου, Γεωργίου, Παφίτη με λίμπερο τον Αντωνίου. Στους τελευταίους πόντους του σετ βοήθησαν πολύ οι αλλαγές Αχ. Πετρακκίδης και Χρυσοστόμου.

Με άνεση
Εντυπωσιακά μπήκε η ομάδα μας στο δεύτερο σε που με τους ίδιους παίκτες στην εξάδα (Χριστοφή, Αλεξίου, Κνέζεβιτς, Πέτρου, Γεωργίου, Παφίτη με λίμπερο τον Αντωνίου) προηγήθηκε 05-02 αναγκάζοντας τον κόουτς των Ισλανδών να πάρει τάιμ – άουτ.

Ωστόσο, η Εθνική φαινόταν ασταμάτητη στο σετ και αύξησε σε 09-03. Οι Ισλανδοί διεθνείς ήταν νευρικοί με χαμένα σερβίς με συνέπεια οι παίκτες του Β. Κουτουλέα να αυξήσουν σε 12-05 ελέγχοντας πλήρως το σετ. Ένα 00-03 των Ισλανδών τους έδωσε την ευκαιρία να μειώσουν σε 12-08 και να μην αφήσουν την Εθνική να ξεφύγει 13-09. Σε αυτό το σημείο η Εθνική εκμεταλλεύτηκε τον Γαβριήλ Γεωργίου. Ο κόουτς Κουτουλέας πέρασε στο τάραφλεξ ενώ το σκορ ήταν 16-10 για την Εθνική τον κεντρικό Αδάμου αντί τον Αλεξίου αμέσως μετά τον Αχ. Πετρακκίδη αντί του Χριστοφή.

Ένα μπλοκ του Κνέζεβιτς έδωσε αέρα οκτώ πόντων στην Εθνική 20-12. Το μικρό σερί των Ισλανδών δεν πτόησε την Εθνική που κέρδισε το σετ με 25-16 κάνοντας βήμα νίκης αυξάνοντας σε 2-0 σετ.

Κακή εμφάνιση
Το τρίτο σετ στα αρχικά στάδια ήταν ισοδύναμο με τον κ. Κουτουλέα να εμπιστεύεται τους: Χριστοφή, Παφίτη, Παπαδόπουλο, Πέτρου, Κνέζεβιτς, Πετρακκίδη, και λίμπερο τον Αντωνίου. Καμιά από τις δυο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει και συμβάδιζαν στο σκορ 06-06, με την Εθνική όμως να πηγαίνει στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ στον +2 08-06. Δυο λανθασμένες όμως επιλογές και ένας ισλανδικός άσος έφρε την Εθνική να κυνηγά το σκορ 08-10. Η Εθνική έχασε τον ρυθμό της και οι Ισλανδοί αύξησαν σε 12-15. Στο δεύτερο τεχνικό ταίμ – άουτ οι Ισλανδοί προηγούνταν με 14-16 με τον Ελλαδίτη κόουτς να έχει παράπονα από τους παίκτες του.

Η ομάδα μας είχε προβλήματα και δεν μπορούσε να κάνει σερί πόντων ενώ στον αγώνα πέρασε και ο Αποστόλου. Με καρφί του Πετρακκίδη μειώσαμε σε 19-20 και καταφέραμε παρά τη μέτρια εικόνα μας να ισοφαρίσουμε 20-20 ανακτώντας ψυχολογία. Ένα λάθος του Παφίτη έδωσε την ευκαιρία στους Ισλανδούς να προηγηθούν 20-23 κάτι που εξόργισε τον Ελλαδίτη κόουτς που τα έψαλλε στους παίκτες του. Ένα διπλό μπλοκ από Αλεξίου – Αποστόλου έφερε το σετ στο 22-23 για τους Ισλανδούς και κατορθώσαμε να φέρουμε το σετ στα ίσα 23-23.

Μετά από συγκλονιστικό σετ η Ισλανδία χάρις στο μπλοκ πήρε το σετ με 25-27 σε 36 λεπτά, ενώ η Εθνική βρέθηκε στο σετ- μπολ 25-24 και μείωσε σε 1-2 σετ.

Επέστρεψε και κέρδισε
Στο τέταρτο σετ η Εθνική μπήκε στο σετ με Χριατοφή, Κνέζεβιτς, Αποστόλου, Παπαδόπουλο, Γεωργίου και λίμπερο τον Αντωνίου. Ο αγώνας ήταν ισοδύναμος με την Εθνική να προηγείται 08-04 στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ δείχνοντας το πρόσωπο των δυο πρώτων σετ. Ένα μονό μπλοκ του Αλεξίου έφερε την Εθνική στο +6 10-04 και ο πάγκος της Ισλανδίας προσπάθησε με τάιμ – άουτ να σπάσει τον κυπριακό ρυθμό. Ωστοσο, η Εθνική πατούθσε γερά και πήρε νταμπλ – σκορ 14-07. Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ προηγηθήκαμε με 16-07 αφού το μπλοκ ήταν καταλύτης.

Η πορεία του σετ εξαρτιόταν από την Εθνική που αύξησε σε 17-08. Το μπλοκ του Γεωργίου έφερε το +10 20-10 και τελικά η Εθνική κέρδισε με 25 – 11 με πόντο του Αποστόλου σε 20 λεπτά και τον αγώνα με 3-1 σετ.

ΚΥΠΡΟΣ(Β. ΚΟΥΤΟΥΛΕΑΣ): Χριστοφή, Αλεξίου, Κνέζεβιτς, Πέτρου, Γεωργίου, Παφίτης. Λίμπερο: Αντωνίου – ΑΛΛΑΓΕΣ: Πετρακκίδης, Χρυσοστόμου, Αποστόλου, Αδάμου, Παπαδόπουλος.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χόλντορσον, Γκρέταρσον, Ματίανσον Λ., Βαλντίμασρσον Κ., Θόρλαντσον, Μπίργκινσον – Λίμπερο: Πορστέινσον, Μτζόρσον – ΑΛΛΑΓΕΣ: Βαλντίμαρσον Χ., Χλόνμερσον, Μαντίανσον Μ. , Τρίγκαρσον, Κριστίανσον.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Carel Zuintberg από το Λουξεμβούργο και ο Daniel Αpanowich από την Βόρειο Ιρλανδία.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα του Λουξεμβούργου επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του 2015 με τρεις νίκες. Την Κυριακή κέρδισε την Βόρεια Ιρλανδία με 3-0 σετ (25-21, 25-14, 25-14).