Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αλλαγές στην αστυνόμευση γηπέδων (VIDEO)

Αλλαγές στην αστυνόμευση γηπέδων (VIDEO)

sak_5291


Αλλάζει μορφή η αστυνόμευση των γηπέδων.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης είπε ότι οι κανονισμοί θα συμβάλουν στην εφαρμογή της νομοθεσίας για τη βία στα γήπεδα που ψηφίστηκε το 2008 να εφαρμοστεί στην ολότητα της.

Σε δηλώσεις στη Βουλή, πρόσθεσε ότι  η εισαγωγή πρόσθετων μέσων και υποδομής τεχνολογίας στα γήπεδα θα φέρουν τη σημαντική  βελτίωση  στις γηπεδικές εγκαταστάσεις ώστε να υπάρχει ευταξία από τους επιτηρητές οι οποίοι θα βλέπουν τους φιλάθλους ως πελάτες και  η Αστυνομία θα μπορέσει να εφαρμόσει καλύτερα τη δημόσια τάξης βγαίνοντας έξω από το γήπεδο.

Εξήγησε ότι η σωματική έρευνα θα γίνεται από επιτηρητές και θα υπάρξουν πολύ καλύτερες συνθήκες, οι ομάδες θα μπορούν να προσφέρουν στους φιλάθλους και  τα γήπεδα να γίνουν χώροι ψυχαγωγίας, αντί να είναι  πεδία πολέμου.

«Εάν ο καθένας κάνει τη δουλειά που αναλαμβάνει σωστά τότε θα υπάρξει μεγάλη βελτίωση, ενώ εάν τεθούν υπεράνω τα σωματειακά συμφέροντα θα έχουμε προβλήματα», πρόσθεσε Ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο επάγγελμα, αυτό του επιτηρητή που θα εκπαιδευτεί σε μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία διαφύλαξης της ασφάλειας.

Σε ό,τι αφορά το κόστος, είπε ότι  οι αμοιβές είναι λογικές και ανέφερε ότι ένας αγώνας  για 10.000 θεατές στο ΓΣΠ,  στοιχίζει 10.000 με 12.000 ευρώ  σε επιτηρητές και  εταιρείες ασφάλειας.

Διευκρίνισε επίσης ότι  η αμοιβή θα είναι ανάλογη με την εκπαίδευση και ανάλογη με τη βαθμίδα του επιτηρητή.

πηγή: ant1iwo.com