Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τα αστυνομικά μέτρα του σημερινού αγώνα

Τα αστυνομικά μέτρα του σημερινού αγώνα

img_7379


H Αστυνομία ανακοινώνει, ότι ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 26/01/13, στο στάδιο Γ.Σ.Π στη Λευκωσία και ώρα 2.30μ.μ, θα προβεί στις πιο κάτω διευθετήσεις, για διευκόλυνση του κοινού:

Σε συνεργασία με τα δύο Σωματεία, συμφωνήθηκε όπως οι φίλαθλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καταλάβουν τις ανατολικές, βόρειες και δυτικές κερκίδες του Γ.Σ.Π, ενώ οι φίλαθλοι της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ τις νότιες κερκίδες του σταδίου.

Για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο έχει επίσης συμφωνηθεί, όπως οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατευθυνθούν στο στάδιο από τα φώτα Τροχαίας Ορφανίδη και καταλάβουν όλους τους χώρους στάθμευσης Βόρεια και Δυτικά του σταδίου. Οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας, καλούνται να κατευθυνθούν στο στάδιο, χρησιμοποιώντας τη νέα έξοδο του αυτοκινητόδρομου στα Λατσιά (κυκλικός κόμβος ΓΣΠ) και καταλάβουν τους χώρους στάθμευσης Νότια του σταδίου.

Προτρέπονται οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα να προσέλθουν στο Στάδιο έγκαιρα. Όσον αφορά τους οργανωμένους οπαδούς, αυτοί καλούνται να προσέλθουν στο στάδιο μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, για τοποθέτηση πανό και για αποφυγή τυχόν δικής τους ταλαιπωρίας. Οι είσοδοι του Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 12:30.

Τονίζεται ότι εισιτήρια για τους οπαδούς της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ, δεν θα πωλούνται στο Στάδιο καθώς θα γίνει μόνο προπώληση. Συνεπώς, οι φίλαθλοι της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ προτρέπονται όπως μην προσέλθουν στο Στάδιο χωρίς εισιτήριο προς αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας. Τα δυτικά και τα βόρεια ταμεία του σταδίου, θα ανοίξουν μόνο για τους οπαδούς της Ομόνοιας, νοουμένου ότι τα εισιτήρια, που τους αναλογούν, δεν θα εξαντληθούν κατά την προπώληση.

Η Αστυνομία τονίζει σε όλους, ότι απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς επίσης πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων με πολιτικά σύμβολα. Επιπρόσθετα γνωστοποιείται ότι απαγορεύεται η είσοδος φιλάθλων εντός του Σταδίου, έχοντας στην κατοχή τους τα προστατευτικά κράνη των μοτοσικλετών τους.  Ως εκ τούτου εναπόκειται στον κάθε φίλαθλο να αναλάβει από μόνος του την ασφάλεια του κράνους του, σε χώρο εκτός του Σταδίου.

Καλείται το φίλαθλο κοινό που θα παρευρεθεί στον εν λόγω ποδοσφαιρικό αγώνα, να συμπεριφέρεται κόσμια και να εκδηλώνεται πάντοτε με αθλητοπρέπεια και σεβασμό προς την ίδια του την ομάδα.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Αστυνομία βρίσκεται στους αθλητικούς χώρους για την προστασία των φιλάθλων. Διευκρινίζεται επίσης ότι, θα βρίσκεται στη γύρω περιοχή του Σταδίου ΓΣΠ για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρησή τους καθώς επίσης και στην εφαρμογή του Νόμου περί Τροχαίας Κανονισμών, ειδικά στους οδηγούς που σταθμεύουν παράνομα τα οχήματα τους κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, παρεμποδίζοντας έτσι την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων.