Home TOP NEWS Η επιλεκτική ευαισθησία πειράζει περισσότερο από το εμπάργκο

Η επιλεκτική ευαισθησία πειράζει περισσότερο από το εμπάργκο

 


Έχουν δει πολλά τα ματάκια μας στο κυπριακό ποδόσφαιρο και όλους όσους είναι γύρω του, παράγοντες, μέσα κλπ. Έχουν δει πολλά και συνήθως δεν μιλάει κανένας. Από τα πάρτι στο β’ όμιλο που δεν μιλάει κανείς, στους κόκκινους φακέλους, στις παραγωγές τηλεοπτικών αγώνων από μεγαλομέτοχο της ΚΟΠ, στον υπέροχο κόσμο της κυπριακής διαιτησίας που τα βλέπει όλα κίτρινα και μπλε. Όλα αυτά, την ΕΑΚ δεν την πείραξαν. Το ότι κανένας αθλητικογράφος δεν ασχολείται, δεν πειράζει κανένα, άλλωστε δεν πειράζει και συμφέροντα όσων ελέγχουν το ποδόσφαιρο.

Το εμπάργκο είναι γενικά μια πρακτική που σε κανένα δεν αρέσει, ούτε σε εμάς το λέμε ευθέως. Περισσότερο μας πειράζει όμως η επιλεκτική ευαισθησία. Έχουμε δει από ρατσιστικά εξώφυλλα αθλητικών ενθέτων για τα οποία η ΕΑΚ δεν έχει εκδόσει ανακοίνωση. Έχουμε δει άνθρωπους τους media να συμπεριφέρονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σαν οι τελευταίοι χουλιγκάνοι και να βρίζουν ομάδες, ούτε για αυτά είδαμε ανακοίνωση. Έχουμε δει εκπομπές να τραβάνε φανταστικές γραμμές, για να υποσκάψουν άλλα μέσα και ομάδες, ούτε για αυτά ανακοίνωση. Καθημερινά βλέπουμε μέσα να εκμεταλλεύονται τη δουλειά άλλων συναδέλφων τους χωρίς την ανάγκη να βάλουν πηγή, ούτε για αυτά ανακοίνωση. Είδαμε τον πόλεμο μεταξύ των 2 αθλητικών ραδιοσταθμών να ξεφεύγει από κάθε επίπεδο, ούτε για εκείνα ανακοίνωση. Είδαμε ειδήσεις να εξαφανίζονται από σελίδες επειδή “πείραξαν” κάποιους δυνατούς στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ούτε για εκείνο είδαμε ανακόινωση.

Για το εμπάργκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και αφού προηγήθηκαν πολλά όμορφα, έπρεπε να βγει ανακοίνωση. Και το λέμε ξανά, είναι η επιλεκτική ευαισθησία που μας πειράζει πάνω από όλα. Γιατί πρέπει όλοι να αντιληφθούν και τις ευθύνες των ΜΜΕ για τον φανταστικό χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

υ.γ. Το ότι ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ακόμα και εκείνοι που τα έχουν με τη διοίκηση και αντιδρούν σε κάθε κίνηση του Δ.Σ., στην πλειοψηφία του επιβράβευσε το εμπάργκο σε ΡΙΚ και Sport-fm, παίζει κανένα ρόλο;

υ.γ.2. Για τη μάστιγα της αθλητικογραφίας τα ευλογημένα τα clickbait θα βγει καμιά ανακοίνωση; Ή να περιμένουμε κι άλλα “ΣΟΚ”, “ΕΚΤΑΚΤΟ” και “ΕΞΕΛΙΞΗ με τον Γιαννή που τα κάζια” που πήγε να πάρει βόλτα το σκύλο του;