Home TOP NEWS Επιπλέον χρόνος στον Χριστοδούλου

Επιπλέον χρόνος στον Χριστοδούλου

Αρκετά τα παρατράγουδα φέτος με τη θέση του τερματοφύλακα αφού ο Φετχούιζεν φαίνεται να είναι εκτός ομάδας πρόωρα ενώ ο Παναγή μετά από τραυματισμό αναγκάστηκε να μείνει εκτός πολλά παιχνίδια. Από όλη αυτήν την κατάσταση επωφελείται ο νεαρός τερματοφύλακας της ομάδας μας Ανδρέας Χριστοδούλου.


Ο νεαρός πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Εθνική Νέων Κύπρου και μετά τα τελευταία γεγονότα θα βρίσκεται ξανά κάτω από τα δοκάρια της ομάδας στον αγώνα με τη Δόξα στο Μακάρειο. Ο Παναγή πονάει στον ώμο, δεν είναι ακόμη έτοιμος αγωνιστικά (η κατάσταση του αξιολογείται καθημερινά) γι’ αυτό και τη θέση θα πάρει ο Ανδρέας.

Πάντως έχουμε ξαναγράψει την άποψη μας για το πώς πρέπει να αναδεικνύονται τα ταλέντα. Δεν λέμε, είμαστε χαρούμενοι που παίρνει αγωνιστικό χρόνο ο μικρός αλλά ο σωστός τρόπος για να αγωνιστεί ένας νεαρός στην πρώτη ομάδα δεν είναι μέσω συγκυριών. Με άλλα λόγια, τα ταλέντα πρέπει να προετοιμάζονται από μικρή ηλικία, μέσω της ακαδημίας, για να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα και όχι λόγω ανάγκης να ρίχνονται στην ενδεκάδα.

Αυτό εγκυμονεί κινδύνους καθώς ένας νεαρός είναι πιθανόν να εμφανιστεί ανέτοιμος αγωνιστικά, να κάνει λάθη και στο τέλος να στιγματιστεί από τον κόσμο, χωρίς να καταφέρει να δείξει την πραγματική του αξία. Προσοχή λοιπόν στο πως διαχειριζόμαστε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας.