Home TOP NEWS Λώρης Κυριάκου για προγραμματισμό και οργανωμένους

Λώρης Κυριάκου για προγραμματισμό και οργανωμένους

 


Για τα θέματα που αφορούν την ΟΜΟΝΟΙΑ μίλησε στον Super Sport fm 104.0 ο Λώρης Κυριάκου. Ο πρόεδρος του σωματείου αναφέρθηκε στον προγραμματισμό, την επόμενη μέρα στην ομάδα και την κατάσταση με τους οργανωμένους. Αναλυτικά:

Πως σας βρίσκει η έναρξη του καλοκαιριού στην ΟΜΟΝΟΙΑ;
«Έγιναν συνελεύσεις, όλα τα διαδικαστικά και αρχίσαμε εδώ και κάποιες μέρες δουλειά. Υπογράψαμε την συμφωνία με τον κύριο Παπασταύρου και περιμένουμε την έγκριση της ΚΟΠ και της ΟΥEΦΑ για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ήδη έχει έρθει το ενάμιση εκατομμύριο, εξοφλήσαμε τις υποχρεώσεις σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και γενικά για τα κριτήρια και στις 10 του μήνα θα μπει ακόμα ενάμιση εκατομμύριο για να υπάρχουν τα λεφτά για να στελεχωθεί σωστά η ομάδα».

Θα είστε και εσείς εκ μέρους του σωματείου στο συμβούλιο της εταιρείας;
«Ακόμα δεν φτάσαμε μέχρι εκεί, αυτό θα γίνει σε μερικούς μήνες μέχρι να συσταθεί η εταιρεία. Τα έξι άτομα θα είναι εκ μέρους του κύριου Παπασταύρου και τα άλλα τρία από το σωματείο. Θέλουμε να είναι άνθρωποι προσκείμενοι προς την ΟΜΟΝΟΙΑ».

Η αρχή έγινε με τον τεχνικό διευθυντή…
«Ήρθε ο τεχνικός διευθυντής, επισημοποιήθηκε η ένταξη του. Αυτό που κάνει από χθες είναι να αξιολογεί τους ποδοσφαιριστές. Είπε ότι θέλει να κρατήσουμε τους νεαρούς. Το πρωτεύον είναι να βρεθεί προπονητής και μαζί με τον τεχνικό διευθυντή θα στελεχώσουν την ομάδα».

Για την προετοιμασία: «Δεν έχει καθοριστεί που θα γίνει η προετοιμασία καθώς επείγει το θέμα προπονητή και από την στιγμή που θα κλείσει το θέμα αυτό θα παρθούν και οι υπόλοιπες αποφάσεις».

Πόσο θα είναι το μπάτζετ της ποδοσφαιρικής ομάδας;
«Ακόμα δεν αποφασίστηκε, θα το δούμε τέλος της ερχόμενης εβδομάδας όταν θα έρθει και ο κύριος Παπασταύρου. Μέχρι τότε θα έχουμε και τον προπονητή».

Που βρίσκεται το θέμα προπονητή;
«Υπάρχουν προτάσεις, αξιολογούνται από τον κύριο Γκόμες αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει οτιδήποτε».

Πόσο καιρό θα πάρει η αδειοδότηση σας από την ΚΟΠ και την ΟΥΕΦΑ;
«Θα πάρει μερικούς μήνες αλλά αυτό δεν μας σταματά, συνεχίζουμε τον προγραμματισμό. Είναι καθαρά νομικό θέμα για να βγουν οι εγκρίσεις».

Τι γνωρίζει για την ΟΜΟΝΟΙΑ ο κύριος Γκόμες;
«Γνωρίζει πολλά πράγματα και ήδη μας είπε ότι θέλει τους νεαρούς τους οποίους είδε σε αρκετά DVD. Πήρε αρκετές πληροφορίες και είναι σε θέση να γνωρίζει αρκετά πράγματα και πήρε μάλιστα και κάποιες αποφάσεις».

Αν σας έβρισκε κάποιος Ομονοιάτης στον δρόμο και σας ρωτούσε τι να περιμένει από τη νέα ΟΜΟΝΟΙΑ τι θα του απαντούσατε;
«Θα του έλεγα ότι σίγουρα δεν θα δει μια φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ. Θέλουμε μια ΟΜΟΝΟΙΑ με αξιοπρεπή παρουσία, μια ΟΜΟΝΟΙΑ που να την βλέπει ο Ομονοιάτης και να μένει ευχαριστημένος. Μέχρι που μπορεί να φτάσει είναι νωρίς να το πούμε, να περιμένουμε να δούμε πρώτα την στελέχωση».

Σας προβληματίζει ότι πέραν από τους παραδοσιακούς αντιπάλους που είχατε, μπήκαν και άλλες ομάδες σε πρωταγωνιστική πορεία;
«Βεβαίως μας προβληματίζει, έχουμε μπροστά μας δυνατούς αντιπάλους, ομάδες που χτίζονται τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε ένα πρόσωπο ανταγωνιστικό που να προσφέρει θέαμα. Η 6αδα είναι ομάδες που τα τελευταία χρόνια έχτισαν καλό κορμό, ενώ εμείς αρχίζουμε από χαμηλά. Θα έχουμε πολλές δυσκολίες».

Πάνε χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα, είναι πολλά τα αρνητικά ρεκόρ τα τελευταία χρόνια…
«Είναι αρκετά τα αρνητικά ρεκόρ των τελευταίων χρόνων και γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε πίστωση χρόνου στους ανθρώπους που είναι εκεί για να μπορέσει η ΟΜΟΝΟΙΑ να κατακτήσει τίτλους».

Τι περιμένετε από τα εισιτήρια διαρκείας και τι να περιμένουμε και από τα άλλα αθλήματα πέραν του ποδοσφαίρου;
«Τα πάντα εξαρτώνται από την πορεία της ομάδας. Αν γίνουν τέτοιες μεταγραφικές κινήσεις που θα δώσουν ενθουσιασμό, τότε ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ το έδειξε και το απέδειξε ότι είναι εκεί και θα βοηθήσει. Τα υπόλοιπα τμήματα κάνουν καλή πορεία, το βόλεϊ και το futsal κερδίζουν τίτλους και θέλουμε και την καλαθόσφαιρα να την ανεβάσουμε».

Το χάσμα με τους οργανωμένους μπορεί να γεφυρωθεί;
«Από την στιγμή που πήραν απόφαση να δημιουργήσουν άλλη ομάδα, το χάσμα είναι τεράστιο. Αν σε μερικά χρόνια αυτή η ομάδα βρεθεί στην Α’ κατηγορία τι θα γίνει… Πήραν μια απόφαση που τους έθεσε εκτός ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Εμείς τους θέλουμε όλους κοντά αλλά να σέβονται τι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης».

Ο κύριος Παπασταύρου έκανε κάποια στιγμή δεύτερες σκέψεις;
«Είχαν γίνει αυτές οι σκέψεις ειδικά το βράδυ της 2ας Μαΐου όταν τελείωσαν οι εκλογές. Αρκετοί προβληματιστήκαμε αλλά την επομένη είπαμε ότι για το καλό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έπρεπε να μείνουμε και να δώσουμε στους φιλάθλους αυτό που θέλουν τόσα χρόνια».

Περιμένετε κάποια στιγμή αλλαγή στάσης των οργανωμένων;
«Εμείς πήραμε εντολή να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της συμφωνίας με τον κύριο Παπασταύρου και καλούμε όλο τον κόσμο να συμπορευθεί μαζί μας».

Πηγή δηλώσεων: www.sport-fm.com.cy/