Home SPORTS NEWS Αποκαλύψεις Πολ για «στημένα»

Αποκαλύψεις Πολ για «στημένα»


Ο Γκράχαμ Πολ, πρώην διαιτητής της Πρέμιερ Λιγκ έκανε σημαντικές αποκαλύψεις με άρθρο του στη «Daily Mail» στη μάστιγα των «στημένων». Μάστιγα… που ταλαιπωρεί το ποδόσφαιρο, με FIFA και UEFA να προσπαθούν να την καταπολεμήσουν!
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γκράχαμ Πόλ, το 2006 κατηγορήθηκε για δική του συμμετοχή σε υπόθεση χειραγωγημένων αγώνων, αλλά σύμφωνα πάντα με τον ίδιο δεν τον είχε πλησιάσει κανείς. «Η ακεραιότητα είναι το παν όταν είσαι ρέφερι» τονίζει στο κείμενο του.

Διαβάστε τι έγραψε ο Άγγλος ρέφερι:

«Αρκετοί διαιτητές έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε “στημένα” παιχνίδια στην Αγγλία. Πλέον όμως δεν είναι οι διαιτητές οι μόνοι ύποπτοι, καθώς έχουν υπάρξει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες»

«Θυμάμαι πριν από περίπου 10 χρόνια, υπήρξαν μεγάλα πονταρίσματα σε έναν αγώνα της μικρότερης κατηγορίας για τρία πέναλτι που δόθηκαν, και ο διαιτητής θεωρήθηκε «στημένος». Αργότερα όμως στην απολογία του αιτιολόγησε το κάθε πέναλτι με τη χρήση του βίντεο. Λίγα χρόνια μετά, τρόμαξα όταν το τότε αφεντικό μου Κιθ Χάκετ εμφανίστηκε ξαφνικά στο καμαρίνι μου στο «Στράμφορντ Μπριτζ» για να με ενημερώσει ότι υπήρξαν καταγγελίες για διαφθορά σε παιχνίδια που είχα διευθύνει. Δεν μου είπε για συγκεκριμένους αγώνες ο ισχυρισμός αυτός ήταν άδικος κατά την άποψη μου.

Γι’αυτό και προσφέρθηκα να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου που έχουν σχέση με την Πρέμιερ Λιγκ για να αποδείξω ότι δεν έχω καμία σχέση. Ήμουν εξοργισμένος από όλη αυτή τη κατάσταση γιατί δεν περίμενα ποτέ ότι κάποιος ανώτερος μου θα προσπαθούσε να βλάψει τη φήμη μου με ψέματα. Η ακεραιότητα είναι το παν για έναν διαιτητή. Χωρίς αυτή δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος για να αναλάβει την ευθύνη των αγώνων.

Φυσικά, οι διαιτητές πρέπει να δέχονται ότι είναι υποχρεωμένοι να είναι ανοικτοί σε έλεγχο. Αλλά μετά από τις συλλήψεις για τα στημένα παιχνίδια που έγιναν την τελευταία ελπίζω και πιστεύω ότι δεν θα πρέπει αυτόματα να κατηγορούνται οι διαιτητές αλλά να διερευνάται βαθύτερα η υπόθεση».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr