Home SPORTS NEWS Θα αλλάξει το σύστημα της διαδικασίας των πέναλτι;

Θα αλλάξει το σύστημα της διαδικασίας των πέναλτι;


Μια νέα αλλαγή ετοιμάζει η ΟΥΕΦΑ και αφορά το σύστημα της διαδικασίας των πέναλτι, όταν χρειαστεί δύο ομάδες να λύσουν εκεί τις διαφορές τους. Μάλιστα σε δοκιμαστικό πλαίσιο, εφαρμόστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U17, όπου η Γερμανία κέρδισε στα πέναλτι τη Νορβηγία και πήρε την πρόκριση στον τελικό. Ποια η αλλαγή λοιπόν και γιατί; Διαβάστε πιο κάτω:

Η σκέψη της ΟΥΕΦΑ, ήταν πως στη διαδικασία των πέναλτι, η ομάδα που εκτελεί δεύτερη έχει μια ψυχολογική πίεση σε αντίθεση με αυτούς που εκτελούν πρώτοι. Έτσι, ο νέος τρόπος, τον οποίο εισήγαγε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, είναι να ξεκινά μια ομάδα με εκτέλεση ενός πέναλτι και έπειτα κάθε ομάδα να ακολουθεί με δύο σερί. «Η υπόθεση είναι ότι ο παίκτης που εκτελεί το δεύτερο χτύπημα σε ένα ζεύγος εκτελέσεων βρίσκεται υπό εντονότερη πνευματική πίεση. Εάν το πρώτο πέναλτι του αντιπάλου είναι εύστοχο, μία απώλεια του δευτέρου εκτελεστή πέναλτι στο ζεύγος μπορεί να σημαίνει άμεσα την ήττα στον αγώνα για την ομάδα του, ειδικά από το τέταρτο ζεύγος και μετά», λένε στην ΟΥΕΦΑ.

Προς το παρών, η αλλαγή αυτή αφορά τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα U17 αγοριών και κοριτσιών, που είναι σε εξέλιξη και όπως σας αναφέραμε πιο πάνω έχει ήδη χρησιμοποιηθεί. Δείτε πιο κάτω λοιπόν το βίντεο με τη νέα διαδικασία, που είναι σε πιλοτικό στάδιο.

https://www.youtube.com/watch?v=rf2jmEOP3BM

Πως εξελίχθηκε η διαδικασία των πέναλτι:
Πέναλτι Γερμανία: άστοχο
Πέναλτι Νορβηγία: άστοχο
Πέναλτι Νορβηγία: εύστοχο
Πέναλτι Γερμανία: άστοχο
Πέναλτι Γερμανία: δοκάρι
Πέναλτι Νορβηγία: εύστοχο
Πέναλτι Νορβηγία: άστοχο
Πέναλτι Γερμανία: εύστοχο
Πέναλτι Γερμανία: εύστοχο
Πέναλτι Νορβηγία: άστοχο
Πέναλτι Νορβηγία: άστοχο
Πέναλτι Γερμανία: εύστοχο