Home TOP NEWS Κόουτς, δες και λίγο Ισλανδία μεριές…

Κόουτς, δες και λίγο Ισλανδία μεριές…


Άλλη μια ήττα γνώρισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χτες βράδυ, αυτήν τη φορά απέναντι στην Νορβηγία για το θεσμό του Nations League. Η Εθνική μας παρουσίασε άσχημη εικόνα, και δέχτηκε φυσιολογικά την ήττα με 2-0 από τους Νορβηγούς. Αυτό που κυριάρχησε για άλλη μια φορά, ήταν η νοοτροπία κατωτερότητας που κυριεύει την Εθνική, με ένα φουλ αμυντικό σύστημα με 3 αμυντικά χαφ και σχεδόν μηδενική ανάπτυξη. Από το πρώτο λεπτό ήταν λες και θέλαμε το παιχνίδι να λήξει στην ισοπαλία.

Σε κάθε διοργάνωση η ίδια ηττοπάθεια, το αίσθημα κατωτερότητας, λες και δε δικαιούμαστε να πιστέψουμε στο κάτι παραπάνω. Και όλα αυτά ενώ μια Ισλανδία με 300 000 χιλιάδες πληθυσμό πήγε Μουντιάλ, με μια Εθνική που οι περισσότεροι όταν έκαναν το θαύμα ήταν ερασιτέχνες και ψαράδες. Λίγη πίστη χρειάζεται, λίγο τσαγανό, για να ξεκολλήσουμε από τα χάλια και να κάνουμε ένα βήματα παραπάνω.

*Ο γράφων πιστεύει πολύ στις προπονητικές ικανότητες του Ραν Μπεν Σιμόν, αλλά και στο ρόστερ, διαθέτοντας ένα κορμό που μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Θέμα νοοτροπίας είναι…