Home Uncategorized Προς τη Μόσχα στρέφεται η Κύπρος για επέκταση του δανείου

Προς τη Μόσχα στρέφεται η Κύπρος για επέκταση του δανείου

http://www.astra.com.cy/images/cyprus-russian-flags.jpg


Η κυβέρνηση φέρεται να απευθύνεται για δεύτερη φορά στην Μόσχα, με στόχο την επέκταση της διάρκειας αποπληρωμής του υφιστάμενου δανείου των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2016 στο 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είναι αισιόδοξος ότι εάν διασφαλιστεί η επέκταση αυτού του δανείου και ληφθούν πρόσθετα μέτρα, τα οποία να καλύπτουν τους τόκους του, τότε το κυπριακό χρέος θα είναι βιώσιμο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι η Κεντρική Τράπεζα φαίνεται να είναι κοντά σε συμφωνία με την Pimco ώστε να μεσολαβεί κάποιος χρόνος προτού ένα μή εξυπηρετούμενο δάνειο που καλύπτεται από επαρκείς εξασφαλίσεις, ενταχθεί στις επισφάλειες.

Από τα πρόσφατα στοιχεία που ζήτησε από τις τράπεζες η Pimco, διαφάνηκε ότι αρκετά δάνεια που τον περασμένο Ιούνιο θεωρούνταν μή εξυπηρετούμενα, είτε αποπληρώθηκαν, είτε οι δανειζόμενοι άρχισαν να καταβάλλουν ξανά τις δόσεις τους.

Στην εκτίμηση της Pimco συγκαταλέγεται άσκηση για το τί πιθανό να χρειαστούν σε κεφάλαια οι τράπεζες από επισφαλή δάνεια τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.

Astra