Home ΚΥΠΡΟΣ Τζάμπολ στο νέο Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας

Τζάμπολ στο νέο Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας

Basket-Friendly-OMONOIA-Apoel (25)


Ρεπορτάζ για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας από την ιστοσελίδα της ΚΟΚ:

Έτοιμο να ξεκινήσει το νέο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας “Τάσος Μητσόπουλος”, όπου στην πρώτη ημέρα της 1ης Αγωνιστικής θα έχουμε δύο αγώνες. Ο Απόλλωνας θα υποδεχτεί την Ένωση Νέων Παραλιμνίου και η Πετρολίνα ΑΕΚ τον Κεραυνό Στροβόλου, με τους δύο αγώνες να είναι ορισμένοι για να ξεκινήσουν στις 19:00.

Η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος θα περιλαμβάνει δύο ακόμα αγώνες, που θα γίνουν το Σάββατο (7 /11) και την Κυριακή (8/11). Το Σάββατο ο Αποελ θα υποδεχτεί την ΕΘΑ και μία μέρα μετά, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα υποδεχτεί την Αναγέννηση Γερμασόγειας.

Πετρολίνα ΑΕΚ – Κεραυνός Στροβόλου
Το πρώτο ντέρμπι της νέας αγωνιστικής χρονιάς είναι γεγονός. Η περσινή πρωταθλήτρια Πετρολίνα ΑΕΚ θα υποδεχτεί στην έδρα της τον Κεραυνό Στροβόλου, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να είναι συναρπαστικό. Και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ να ξεκινήσουν με νίκη την νέα αγωνιστική περίοδο, για να κάνουν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Η προετοιμασία και των δύο ομάδων έχει ολοκληρωθεί και πλέον είναι ώρα για δράση. Ελαφρώς πιο έτοιμη θεωρείται πως είναι η ομάδα της Πετρολίνα ΑΕΚ, λόγω των δύο επίσημων αγώνων που έχει ήδη δώσει για το FIBA Europe Cup, ωστόσο οι “κιτρινοπράσινοι” θα πρέπει να χειριστούν σωστά την κούραση, από τους προηγούμενους αγώνες και το ταξίδι στο Καζακστάν.

Απόλλων – Ένωση Νέων Παραλιμνίου
Με το δεξί θέλουν να ξεκινήσουν τις φετινές τους υποχρεώσεις και οι δύο ομάδες. Ο Απόλλωνας θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να ξεκινήσει νικηφόρα την νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ από την άλλη η Ένωση, θέλει επίσης θα μπει δυνατά στο νέο πρωτάθλημα, κάνοντας αρχή με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Αποελ – ΕΘΑ
Ένα σημαντικό ντέρμπι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (7/11) στην Λευκωσία, ανάμεσα στον Αποελ και την ΕΘΑ. Και οι δύο ομάδες έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους στο νέο πρωτάθλημα που ξεκινάει, ενώ η παράδοση που δημιούργησαν δεν τους επιτρέπει κάτι άλλο. Και οι δύο ομάδες έχουν γράψει ιστορία στον χώρο της καλαθόσφαιρας, και θέλουν η φετινή περίοδος να είναι πετυχημένη. Αυτός θα είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας της νέας περιόδου για τον Αποελ, με την ΕΘΑ να έχει δώσει ήδη τρεις επίσημους αγώνες. Δύο στην Ευρώπη, για το FIBA Europe Cup, και ένα στο ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ, κόντρα στην Πετρλονίνα ΑΕΚ. Στους πρώτους τρεις αγώνες η ομάδα της Έγκωμης γνώρισε την ήττα, και θέλει το Σάββατο (7/11) να πετύχει την πρώτη της νίκη στην νέα χρονιά, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, στον Αποελ θέλουν πολύ την επιστροφή στους τίτλους φέτος, και επίσης θα κάνουν ότι μπορούν για να φύγουν νικητές από το παιχνίδι. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 18:00 το απόγευμα και θα πραγματοποιηθεί στο Λευκόθεο, στην Λευκωσία.

ΟΜΟΝΟΙΑ – Αναγέννηση Γερμασόγειας
Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα υποδεχτεί στην έδρα της την Κυριακή (8/11) την νεοφώτιστη στην πρώτη κατηγορία Αναγέννηση Γερμασόγειας, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας “Τάσος Μητσόπουλος”. Οι “πράσινοι” θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη το νέο πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι κόντρα σε μία ομάδα χωρίς εμπειρίες από την μεγάλη κατηγορία της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας. Από την άλλη, η Αναγέννηση, θέλει να συνδυάσει με επιτυχία την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε καλή εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας και άπαντες στο “πράσινο στρατόπεδο” ελπίζουν σε νικηφόρο αποτέλεσμα στην 1η αγωνιστική. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα διεξαχθεί στο “Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία”, στην Λευκωσία.