Home TOP NEWS Δεν βαρεθήκατε μια ζωή τα ίδια;

Δεν βαρεθήκατε μια ζωή τα ίδια;

Η αλήθεια είναι ότι ο γράφον την ώρα που αναπτύσσει αυτό το κομμάτι, δεν είναι βέβαιος σε ποιους απευθύνεται. Στους παράγοντες των ομάδων; Στα ΜΜΕ και τους αθλητικογράφους; Στους αξιωματούχους της ΚΟΠ; Στον κόσμο που ακόμα πληρώνει εισιτήριο για να βλέπει παρωδία; Στους διαιτητές που όποιες προθέσεις κι αν έχουν ξεκινώντας, στο τέλος τα…γυρίζουν για να επιβιώσουν; Μάλλον σε όλους ταυτόχρονα. Όλοι κομμάτι της θεατρικής παράστασης είμαστε άλλωστε.


Μιας παράστασης που κρατάει χρόνια, δεκαετίες μάλλον, λόγω της πολιτικοποίησης του ποδοσφαίρου και δεν αφήνουμε κανένα εκτός της προηγούμενης πρότασης, ούτε την ΟΜΟΝΟΙΑ. Τα τελευταία χρόνια όμως, από τη μέρα που η UEFA άλλαξε τους κανόνες στην Ευρώπη και είναι πλέον πιο εύκολο για ομάδες από χώρες σαν τη Κύπρο να παίξουν σε ευρωπαϊκό όμιλο και να καρπωθούν εκατομμύρια, το παιχνίδι άλλαξε όψη. Πλέον εκτός από πολιτικό είναι και οικονομικό και είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Καθόλου τυχαίο που από τότε, απαγορεύεται να χάσει το πρωτάθλημα συγκεκριμένη ομάδα.

Και είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι πάνω από όλα πλέον το παιχνίδι είναι οικονομικό. Κάπως έτσι ομάδες όπως η Αλκή, δεν διστάζουν να ανέβουν στο άρμα του οικονομικά ισχυρού προκειμένου να τους ρίξει τα αποφάγια του, με “λλίον κούντημα” να κρατηθούν στην κατηγορία και από χρόνου βλέπουμε. Κάπως έτσι γεννήθηκε και μια καινούρια αγορά, που έχει ως κινητήριο μοχλό ακριβώς τον οικονομικά δυνατό που φροντίζει να ταΐζει κι άλλους. Κάπως έτσι οι δημοσιογράφοι βλέπουν αλλά δεν μιλάνε, για να μην βρεθούν χωρίς δουλειά, αφού διαφήμιση και ταξίδια, θα δώσει αυτός που έχει λεφτά. Και κάπως έτσι οι διαιτητές αντιλαμβάνονται γρήγορα πως αν δεν παίξουν σωστά τα χαρτιά τους και κινδυνέψει να σπάσει ο κύκλος, θα εξαφανιστούν από τους διορισμούς. 500 ευρώ τη βδομάδα είναι αυτά όμως και μιλάμε για ερασιτέχνες. Από τραπεζικούς μέχρι διαιτολόγους, που μπορούν να παίρνουν μέχρι 2000 το μήνα έξτρα με 8 ώρες δουλειά, χωρίς τους διορισμούς στην Ευρώπη, απλά αν είναι “σωστοί”.

Το ερώτημα είναι πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτό το βιολί αφού λέμε πράγματα που συζητά όλος ο κόσμος. Η απάντηση είναι δυστυχώς για πολύ ακόμα, όσο μικρές ομάδες δέχονται παροδικά να παίζουν αυτό το παιχνίδι για να πάρουν κάποιο δανεικό ή κάτι άλλο σαν αντάλλαγμα. Όσο επίσης οι μεγάλοι, ΟΜΟΝΟΙΑ, Απόλλωνας, Ανόρθωση, ΑΕΚ, ΑΕΛ δεν αντιλαμβάνονται πως το θέμα πλέον δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική, money talks και τίποτα άλλο. Και τέλος, όσο τα ΜΜΕ δεν μπορούν (τονίζουμε το μπορούν, γιατί υπάρχουν δημοσιογράφοι που θέλουν) να παίξουν το ρόλο που πρέπει και οφείλουν. Διάθεση από αυτούς που τώρα κερδίζουν και την ομοσπονδία που είναι στις δόξες της όσο αυτός κερδίζει για κάθαρση, μην περιμένετε να δείτε. Ξαναρωτάμε λοιπόν όλους τους υπόλοιπους: δεν βαρεθήκατε να είστε κομπάρσοι στην ταινία τους; Ο τροχός δεν πρέπει να γυρίσει, πρέπει να σπάσει μια και καλή. Εσείς θα τον σπάσετε όταν το πάρετε απόφαση.

υ.γ. Στην τελευταία παράγραφο θα γράφαμε και “όσο ο κόσμος δεν παίρνει το νόμο στα χέρια του, από τη στιγμή που καταλαβαίνει πως τον κοροϊδεύουν”. Δεν θέλουμε όμως να μπλέξει κανείς για ένα παιχνίδι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.