Home Uncategorized “Η Ελλάδα αρνήθηκε πρόσβαση στα αρχεία για την κυπριακή τραγωδία”

“Η Ελλάδα αρνήθηκε πρόσβαση στα αρχεία για την κυπριακή τραγωδία”


Πρωτοφανή χαρακτήρισε στον ΑΣΤΡΑ την άρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας να επιτρέψει πρόσβαση στα αρχεία για την κυπριακή τραγωδία, ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου Μαρίνος Σιζόπουλος.

Τόνισε μάλιστα ότι το χειρότερο δεν είναι ότι αρνήθηκαν την πρόσβαση, αλλά ότι απαξίωσαν να απαντήσουν στα αλλεπάλληλα γραπτά και προφορικά μηνύματα και κλήσεις των πρώην προέδρων Τάσσου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Χριστόφια, του κυρίου Χριστόφια ως προέδρου της Βουλής, και του ίδιου ως προέδρου της Επιτροπής.

Ο κύριος Σιζόπουλος ανέφερε ακόμη ότι ο ίδιος επιχείρησε να διερευνήσει την υπόθεση μέσω γνωστών του από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά όπως είπε, υπάρχουν κλειστά στόματα κανένας δεν απαντά.

Με αυτή τους τη στάση, σημείωσε, ουσιαστικά αρνήθηκαν να τους επισκεφθεί η Επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου και να τους παραδώσει το πόρισμα, με αποτέλεσμα να παραδοθεί συμβολικά και μόνο στον πρέσβη της Ελλάδας στη Λευκωσία.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι δεν γνωρίζει τι κρύβεται και δεν μπορεί να ερμηνεύσει αυτή τη στάση, υπογραμμίζοντας πάντως ότι είναι ένα αλγεινό σημείο συμπεριφοράς της ελληνικής δημοκρατίας.

ASTRA