Home Uncategorized Ευτυχισμένος μπαμπάς δηλώνει ο Ουίλιαμ – Η «Sun» έγινε «Son»

Ευτυχισμένος μπαμπάς δηλώνει ο Ουίλιαμ – Η «Sun» έγινε «Son»


Ένα υγιέστατο αγόρι έφερε στη ζωή η δούκισσα Κέιτ Μίντλετον, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ της Βρετανίας.

Το βρέφος, τρίτος στη σειρά διάδοχος για τον βρετανικό θρόνο, έχει βάρος περίπου 3,8 κιλά και γεννήθηκε γύρω στις 4.30 χθες το απόγευμα, ωστόσο η ανακοίνωση έγινε τέσσερις ώρες αργότερα.

Την χαρά τους για τη γέννηση του βρέφους διεμήνυσαν ο πρίγκιπας Κάρολος και ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς και το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg, η γέννηση του διαδόχου αναμένεται να αποφέρει περίπου 375 εκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της Βρετανίας.

Άλλοι αναλυτές, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα Wall Street Journal, εκτιμούν ότι τα κέρδη από τη γέννηση του διαδόχου θα είναι μικρά και προσωρινά.

Ευτυχισμένος όσο ποτέ δηλώνει ο Ουίλιαμ

Ευτυχισμένος όσο ποτέ άλλοτε για τη γέννηση του γιου του δηλώνει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος ήταν στο πλευρό της Κέιτ κατά τη διάρκεια του τοκετού και πέρασε τη νύχτα μαζί της στο μαιευτήριο.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση ότι η σύζυγός του έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, ο Ουίλιαμ δήλωσε: «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι».

Ο βρετανικός Τύπος

Με έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε να τιμήσει τον ερχομό του βασιλικού μωρού η ευρείας κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα «The Sun». Άλλαξε την επωνυμία της σε «The Son», προς τιμήν του νεογέννητου παιδιού.

Το σύνολο του βρετανικού τύπου ασχολήθηκε με ειδικές εκδόσεις, με το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του τρίτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Η Daily Telegraph, η Daily Star και Daily Express κυκλοφόρησαν με τον τίτλο «Είναι αγόρι» και με φωτογραφία της νέας μητέρας.

Οι Times του Λονδίνου έγραψαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κοινοπολιτεία «θα νιώθουν «υπερηφάνεια και χαρά» για τη γέννηση, ενώ πολλές εφημερίδες προσέφεραν «συμβουλές» στον μελλοντικό διάδοχο.

Σε διαφορετικό ύφος η κεντροαριστερή εφημερίδα Guardian τονίζει στο κύριο άρθρο της: «Συγχαρητήρια και τις καλύτερες μας ευχές για το νέο μωρό. Αλλά το μωρό του Κέιμπριτζ δεν θα κληρονομήσει το θρόνο πριν από … τουλάχιστον 50 χρόνια. Ακόμη και αν η βασιλεία του πατέρα του και του παππού του, είναι υποδειγματικές, ακόμη και αν η συμπεριφορά του, αποδειχθεί άψογη, το Ηνωμένο Βασίλειο το 2065 θα έχει στην κεφαλή του κράτους ένα άτομο του οποίου η πορεία αποφασίστηκε από τη γέννηση του;».

ASTRA