Home TOP NEWS Eπαναλαμβάνει το αυτονόητο, προφανώς το πιστεύει… οπότε κι εμείς μαζί του!

Eπαναλαμβάνει το αυτονόητο, προφανώς το πιστεύει… οπότε κι εμείς μαζί του!


Λίγο νερό στο κρασί μας θεωρώ πως πρέπει να βάλουμε όλοι, όχι σε ότι αφορά στις απαιτήσεις μας και τα θέλω από την ομάδα -αυτά είναι πάντα δεδομένα, με πρώτη και κυριότερη επιθυμία μας να την βλέπουμε να παίζει ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο- αλλά σε ότι έχει να κάνει με το πως κριτικάρουμε τα θέματα που αφορούν την ομάδα.

Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο οι αναρτήσεις που έχουν μηδενιστική διάθεση. Κάποιων οι απόψεις μάλιστα, είναι αδιαπραγμάτευτες. Την ώρα που είναι εμφανές πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους, κάτω από δύσκολες συνθήκες από την αρχή της σεζόν, υπάρχουν αρκετοί που δεν την αναγνωρίζουν.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή η μεταγραφική περίοδος έχει παραφουσκώσει τη διάθεση για λογής λογής απόψεις, εικασίες και μηδενισμούς. Είναι δεδομένο πως οι αποφάσεις λαμβάνονται στο τέλος πάντα από τον Χένιγνκ Μπεργκ. Γνωρίζει κι ο ίδιος ο προπονητής μας πως το μπάτζετ έχει ταβάνι και βλέποντας την ομάδα του και ακολούθως την αγορά, καταλαβαίνει σίγουρα πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί έστω εκείνος ο ένας παίκτης που θα μπει και θα βελτιώσει άμεσα την ίδια τη δική του τη δουλειά.

Και ρωτάω; Υπάρχει προπονητής ποδοσφαίρου στον κόσμο που δεν θα ήθελε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή από αυτόν που ήδη έχει; Κανένας!

Είναι εύκολο να λέμε και να γράφουμε αόριστα για μεταγραφές που πρέπει να γίνουν, είναι πιο δύσκολο να πούμε ξεκάθαρα μία ποδοσφαιρική άποψη. Για τη θέση που χρειαζόμαστε ενίσχυση και να αναφέρουμε συγκεκριμένο παίκτη που θα επιθυμούσαμε να μπει στην ομάδα μας. Και γίνεται πιο δύσκολο αφού για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν όλους εκείνους τους παράγοντες που βρίσκονται στο βάθος και παίζουν καθοριστικό ρόλο στο κατά πόσο είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί μία μεταγραφή.

Κι εμείς ως ιστοσελίδα αναφερθήκαμε στην ανάγκη ενίσχυσης. Η ενίσχυση όμως θα πρέπει να είναι αληθινή. Διότι ενίσχυση δεν γίνεται όταν έρχεται απλά ένας παίκτης. Δεν είναι αυτή η σημασία της λέξης.

Αυτό που λέει ο Μπεργκ το λέει και το πιστεύει. Και είναι πολύ σωστός ο τρόπος σκέψης του. Μάλλον μας λέει το αυτονόητο. Αυτό που πρέπει να ισχύσει αν όντως θέλουμε να μιλάμε για ενίσχυση.

Ακριβώς την ίδια κουβέντα είχε πει και μπροστά σε Πολωνούς δημοσιογράφους πριν κάποια χρόνια, όταν ήταν προπονητής της Λέγκια. «Έχεις καμιά καλή ιδέα;» Ρώτησε τον δημοσιογράφο, μετά που άκουσε την ερώτηση του για τις μεταγραφές, και μετά του είπε το αυτονόητο. «Δεν δημοσιοποιείται κάτι… Θέλουμε μεταγραφές… θα ήταν καλό να γίνουν για να αυξηθεί και ο ανταγωνισμός στην ομάδα… γίνεται δουλειά και προσπάθεια… δεν υποχόμαστε τίποτε… θα είναι τρελό να φέρουμε παίκτες οι οποίοι δεν θα είναι καλύτεροι από αυτούς που έχουμε… ίσως γίνει κάτι ίσως όχι… δεν έχουμε άπειρα λεφτά να ξοδέψουμε.»

Αυτή ήταν ανέκαθεν η φιλοσοφία του. Άλλωστε το πιο εύκολο πράγμα είναι να κάνει η ομάδα μεταγραφές. Στα γραφεία μπαίνουν συνεχώς προτάσεις για παίκτες όποτε το μεταγραφικό παράθυρο είναι ανοικτό. Ξέρουν οι μάνατζερς, στο περίπου, τι μπορεί να προσφέρει οικονομικά μία ομάδα στο Κυπριακό πρωτάθλημα και πιο συγκεκριμένα η ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι επιλογές μπροστά στον προπονητή μας είναι πάρα πολλές και εύκολα θα μπορούσε να διαλέξει έναν ή δύο ή τέσσερεις.

Από τη στιγμή όμως που δείχνει σε κάθε ευκαιρία πόσο πολύ πιστεύει στους ποδοσφαιριστές του, θα πρέπει σίγουρα να τον πιστώσουμε και να πιστέψουμε κι εμείς οι ίδιοι στους παίκτες μας, όσο πιστεύει κι αυτός. Παίκτες οι οποίοι, στο τέλος της ημέρας, έχουν αποδείξει ποιοι είναι, τι μπορούν να κάνουν και μέχρι που μπορούν να φτάσουν. Εξάλλου ο Μπεργκ ξέρει καλά το επίπεδο της ποιότητα των ποδοσφαιριστών που έχει σήμερα δίπλα του και δουλεύει, πολύ καλύτερα από τον κάθε ένα μας.

Οπότε κι εμείς μαζί του. Ναι θέλουμε να δούμε μεταγραφικές κινήσεις που θα μας βελτιώσουν, αν γίνουν καλώς αν όχι τότε θα πρέπει να πιστέψουμε κι εμείς στο καλό επίπεδο που διαθέτει η ομάδα και να περιμένουμε, ότι κι αν γίνει, όποιες αποφάσεις κι αν παρθούν στο τέλος, να την δούμε να ανεβαίνει.