Home Uncategorized Με τρεις απουσίες οι Κροάτες

Με τρεις απουσίες οι Κροάτες


Η Κροατία δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τη Βραζιλία στη πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αντιμετωπίζοντας ωστόσο τρεις απουσίες παικτών.

Αρχικά, ο Μάριο Μάντζουκιτς χρωστά μια αγωνιστική τιμωρίας από τα μπαράζ με την Ισλανδία. Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Γέλαβιτς, που σκόραρε και το μοναδικό γκολ στο φιλικό με την Αυστραλία, ενώ άλλα δύο προβλήματα αφορούν στους άσους του Παναθηναϊκού Πράνιτς και Σίλντενφελντ. Οι δύο παίκτες προορίζονταν για βασικοί στην πρεμιέρα αλλά ο μεν Πράνιτς τραυματίστηκε στον αστράγαλο στο φιλικό με την Αυστραλία, ο δε Σίλντενφελντ υπέστη τράβηγμα στην προπόνηση του Σαββάτου.

Ο Πράνιτς θα μείνει εκτός και θα αντικατασταθεί από τον Βρσάλκο ενώ για τον Σίλντενφελντ είναι κάπως περισσότερες οι πιθανότητες, ωστόσο ο Λόβρεν έχει το προβάδισμα για να πάρει τη θέση του. Από εκεί και πέρα, οι Ολιτς και Πέρισιτς θα αλλάζουν πλευρές ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο ματς, ο Κόβατσιτς θα έχει ρόλο επιτελικού με τους Μόντριτς και Ράκιτιτς λίγο πιο πίσω του.

Ο τεχνικός της ομάδας Νίκο Κόβατς τόνισε στη Συνέντευξη Τύπου:

«Είχα έξι μήνες να μελετήσω την εθνική Βραζιλίας κι έχουμε την απάντηση στον Νεϊμάρ . Είναι ένας από τους τρεις καλύτερους παίκτες του κόσμου αλλά ξέρουμε τι μας περιμένει και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς. Είναι σπουδαίος παίκτης, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι χάσαμε και τον ύπνο μας».

Για την τακτική της ομάδας του ανέφερε: «Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την μπάλα όσο περισσότερο γίνεται και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες όποτε μας δοθεί η δυνατότητα, αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να… παρκάρουμε λεωφορείο στην πρεμιέρα. Θα επιτεθούμε γιατί η Βραζιλία είναι τόσο δυνατή ομάδα που αν θέλεις να πετύχεις εναντίον της πρέπει και να σκοράρεις. Βέβαια αυτό λέγεται πιο εύκολα και δύσκολα γίνεται, αλλά θα προσπαθήσουμε».

Πιθανή ενδεκάδα: Πλετίκοσα – Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλκο – Μόντριτς, Ράκιτιτς – Ολιτς, Κόβατσιτς, Πέρισιτς – Γέλαβιτς.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr