Home Uncategorized Ο… σαμουράι «σφύριξε» σάμπα! (Video)

Ο… σαμουράι «σφύριξε» σάμπα! (Video)


Ο Ιάπωνας διαιτητής Νισιμούρα έδωσε χείρα βοηθείας (ένα πέναλτι) στην προβληματική Βραζιλία, η οποία εκμεταλλεύτηκε το δώρο απέναντι στους μαχητικούς Κροάτες που άξιζαν περισσότερα από το 3-1.

Α’ Ημίχρονο: Το 4-2-3-1 επέλεξαν Σκολάρι και Κόβατς. Αυτό είχε δουλέψει η Βραζιλία σε όλη την προετοιμασία της, σε αυτό προσαρμόστηκε και η Κροατία στο πρώτο ματς με τη μεγάλη αντίπαλό της, Μετά το πέρας 10 λεπτών, τα είχαμε δει όλα από πλευράς κυριαρχίας του αουτσάιντερ. Η Κροατία στηριζόμενη στην ταχύτητα των μεσοεπιθετικών της, πίεσε σωστά, με πρώτο μέλημα όχι να καταστρέψει,μ αλλά να βγει μπροστά, να απειλήσει, να προβληματίσει τους Βραζιλιάνους. Εξαιρετική δουλειά από τον Όλιτς, ο οποίος έβγαλε το λάδι του Άλβες στην αριστερή πλευρά. Όσο για τον Πέρισιτς έβγαλε ωραία ασίστ στον Όλιτς για την πρώτη μεγάλη φάση του ματς, ωστόσο η κεφαλιά πέρασε μόλις άουτ (7′). Στην αμέσως επόμενη φάση ο ακραίος της Κροατίας «πήρε» το αίμα του πίσω. Από δικό του έξυπνο γύρισμα, ο Γέλαβιτς ήρθε σε επαφή με την μπάλα, άστοχα μεν, ιδανικά δε, για να μπερδέψει τον Μαρσέλο. Ο μέσος της Ρεάλ έγινε ο πρώτος παίκτης της Βραζιλίας, στην ιστορία των Μουντιάλ, που σημειώνει αυτογκόλ (11′). Οι Κροάτες «πάγωσαν» τους Βραζιλιάνους, τους προβλημάτισαν, αλλά όσο άγχος κι αν μετέφεραν στην απέναντι πλευρά, δεν ήταν δυνατόν να τους «τελειώσουν μετά από 11 λεπτά αγώνα. Η «σελεσάο» με πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ έφτιαξε φάσεις. Η πρώτη ήταν το σουτ του Όσκαρ που έβγαλε ο Πλετίκοσα, αφού πρώτα κανείς δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, από το εξαιρετικό γύρισμα του Νεϊμάρ. Στο 29′ αποκαταστάθηκαν, μερικώς, οι ισορροπίες, με τον Νεϊμάρ να διανύει ορισμένα μέτρα, να σηκώνει το κεφάλι και να νικά με σουτ έξω από την περιοχή τον Πλετίκοσα. Ωραίο γκολ, τεχνικό σουτ, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους διοργανωτές κι από τον άσο της Μπαρτσελόνα. Η Βραζιλία συνέχισε να έχει την κατοχή (70-30%), ψάχνοντας το δεύτερο γκολ πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, εξακολούθησε ωστόσο να εμφανίζει αμυντικές αδυναμίες, χάρις στο διαβασμένο παιχνίδι των Κροατών, οι οποίοι στήριξαν πολλά στην πίεση και στο γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον.

Β’ Ημίχρονο: Απογοητευτική η Βραζιλία στο δεύτερο μέρος. Τουλάχιστον στο πρώτο είδαμε αντίδραση. Όμως φαίνεται ότι οι δυνάμεις της τελείωσαν. Το μάτι των γηπεδούχων δεν γυάλιζε πια, οι Κροάτες εξακολούθησαν να ακολουθούν μια συντηρητική τακτική και το παιχνίδι έτσι όπως κυλούσε έμοιαζε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Τίποτα αξιόλογο μέχρι τη φάση του 71′. Ο Φρεντ είχε στην πλάτη του, τον Λόβρεν, το μαρκάρισμα από τα εκατοντάδες που γίνονται σε …όλες τις περιοχές του κόσμου, ο Ιάπωνας διαιτητής έδειξε, όμως, άσπρη βούλα. Ξεκάθαρο σφύριγμα έδρας, με τον Νεϊμάρ να παίρνει φόρα και να νικά τον Πλετίκοσα από την άσπρη βούλα. Αντίθετα με ότι θα περιμέναμε, ο Κροάτες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν απέναντι σε μια άμυνα,η οποία στην ελάχιστη πίεση, έδειξε να πελαγοδρομεί.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Ντάνι Άλβες, Γκουστάβο, Παουλίνιο (63’ Ερνάνες), Όσκαρ, Χουλκ (68’ Μπερνάρντ), Νεϊμάρ (88’ Ραμίρες), Φρεντ

Στον πάγκο: Τζέφερσον, Βίκτορ, Φερναντίνιο, Ντάντε, Μάξουελ, Ενρίκε, Γουίλιαν, Μπερνάρντ, Τζο, Μαϊκόν

ΚΡΟΑΤΙΑ (Νίκο Κόβατς): Πλετίκοσα, Βερσάλικο, Λόβρεν, Τσόρλουκα, Σρνα, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Κόβατσιτς (61’ Μπρόζοβιτς), Όλιτς, Γέλαβιτς (78’ Ρέμπιτς)

Στον πάγκο: Ζελένκα, Σούμπασιτς, Πράνιτς, Βουκόγιεβιτς, Σίλντενφελντ, Σαμίρ, Βίντα, Εντουάρντο, Μπαντέλι

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr