Home Uncategorized Να ελέγξει τον ρυθμό, στόχος της Ισπανίας

Να ελέγξει τον ρυθμό, στόχος της Ισπανίας


Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια ρίχνεται στη μάχη του Μουντιάλ κόντρα στην ομάδα που αντιμετώπιζε στον τελικό το 2010 στη Νότια Αφρική. Ισπανία απέναντι στην Ολλανδία στο Σαλβαδόρ για τον 2ο όμιλο, σε παιχνίδι που μπορεί να κρίνει και την πρωτιά στο γκρουπ!

Οι «φούριας ρόχας» έχοντας κατακτήσει τα και τα δυο τελευταία EURO, έχουν… βγάλει από πάνω τους την ταμπέλα του loser του παρελθόντος και φυσικά στόχος είναι η παρουσία στον τελικό…

Με τα χαφ της να βοηθούν επιθετικά και αμυντικά είτε παίξει 4-1-4-1, είτε αγωνιστεί με 4-2-3-1, η Ισπανία θα κοιτάξει να ελέγξει το ρυθμό και να φτάσει σε τουλάχιστον ένα γκολ! Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Μουντιάλ νίκησε 2-0 την Βολιβία και το Ελ Σαλβαδόρ και ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε είδε τους Ντ. Κόστα και Χουάνφραν να ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους!

Στην τελευταία προπόνηση ο Κόστα έπαιξε βασικός σε σχήμα με καθαρόαιμο επιθετικό (θέση που διεκδικεί και ο Τόρες).  Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας δοκίμασε το 4-1-4-1, με Μπουσκέτς μοναδικό αμυντικό χαφ και άκρως επιθετική μεσοεπιθετική γραμμή, με Σίλβα, Πέδρο, Τσάβι, Φάμπρεγας και Κόστα. Είπαμε υπάρχει και το 4-2-3-1 με τους Πέδρο και Σίλβα να διεκδικούν μια θέση, Αθπιλικουέτα και Χουάνφραν μια ακόμα. Να αναφέρουμε πως στις προπονήσεις  δοκιμάστηκε ο Χάβι Μαρτίνεθ στη θέση του Πικέ.

«Οι παίκτες είναι συναισθηματικά φορτισμένοι που θα παίξουν στη Βραζιλία το Μουντιάλ. Όλοι είναι εδώ εν μέρει γι’ αυτά που έκαναν στο παρελθόν, αλλά κυρίως γι’ αυτά που περιμένω στο μέλλον από αυτούς. Πέρα από παίκτες, είναι καλό να διατηρήσει η ομάδα το στιλ της. Ελπίζω η Ισπανία να σταθεί στο ύψος της υπεράσπισης του τίτλου. Έχουμε απέναντί μας μια ομάδα αθλητική, σχολή ποδοσφαιρική, που έχει κάνει σπουδαία Μουντιάλ», υπογράμμισε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Κασίγιας / Αθπιλικουέτα, Πικέ, Σ. Ράμος, Αλμπα / Τσάβι, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο / Σίλβα (ή Πέδρο), Ντ. Κόστα (ή Τόρες), Ινιέστα.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr