Home Uncategorized Έβαλε τρία και νίκησε 1-0 το Μεξικό (Video)

Έβαλε τρία και νίκησε 1-0 το Μεξικό (Video)


Το Μεξικό ήταν καθολικά ανώτερο από το Καμερούν και επικράτησε με 1-0 της αφρικάνικής ομάδας σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έγινε στο “Αρένα ντας Ντούνας” της πόλης Νατάλ. Ακυρώθηκαν δύο γκολ των Μεξικανών.

Α’ Ημίχρονο:

Το Μεξικό μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγματα από τις πτέρυγες. Το Καμερουν περιορίστηκε κυρίως σε ανασταλτικό ρόλο με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα στα οποία πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πάτησε την περιοχή του Μεξικού.

Οι Μεξικανοί βρήκαν δύο φορές δίχτυα στο πρώτο μέρος με τον Ντος Σάντος, όμως ο πρώτος βοηθός υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ τον σκόρερ και στις δύο περιπτώσεις.

Β’ Ημίχρονο:

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης το σκηνικό παρέμεινε ίδιο. Το Μεξικό δεν σταμάτησε να αναζητά το γκολ και το Καμερούν να προσπαθεί να κρατήσει το μηδέν, φιλοδοξώντας να κλέψει το ματς. Στο 61′ όμως ο Περάλτα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη όταν είδε την μπάλα να στρώνεται εμπρός του μετά από ασταθή απόκρουση του Ιτάνζ σε σουτ του Ντος Σάντος . Ο φορ του Μεξικού έκανε το κοντινό πλασέ και πέτυχε το γκολ το οποίο έμελλε να κρίνει το αποτέλεσμα του αγώνα.

Η πίεση που άσκησαν οι Αφρικανοί στα τελευταία λεπτά, δεν απέφερε καρπούς αφού οι Μεξικανοί κατάφεραν αν διαφυλάξουν το προβάδισμα μέχρι το τελικό σφύργιμα.

Που κρίθηκε:

Το παιχνίδι κρίθηκε στην επιμονή του Μεξικού μετά τα δύο ακυρωθέντα τέρματα που σημείωσε στο πρώτο μέρος. Οι λατινοαμερικάνοι δεν το έβαλαν κάτω, συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να πετύχουν ακόμη ένα γκολ. Τα κατάφεραν με τον Περάλτα στο 61′ και στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη.

Παίκτης από χρυσάφι:

Ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος ήταν με διαφορά ο πιο δραστήριος παίκτης στον αγωνιστικό χώρο. Πέρα από τα δύο τέρματα που πέτυχε και του ακυρώθηκαν, ήταν αυτός που έκανε το δυνατό σουτ που δεν μπόρεσε να αποκρούσει σταθερά ο Ιτάνζ με αποτέλεσμα να φτάσει η μπάλα στα πόδια του Περάλτα που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει από κοντά.

Η σφυρίχτρα:

Ο ρέφερι Βιλμάρ Ροντάν προδόθηκε από τον πρώτο βοηθό του, Ουμπέρτο Κλαβίχο, ο οποίος ακύρωσε δύο γκολ του Ντος Σάντος υποδεικνύοντάς τον σε θέση οφσάιντ και τις δύο φορές. Αν το Μεξικό δεν κατάφερνε να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο, τότε θα μιλούσαμε για καθαρή αλοίωση αποτελέσματος.

Οι συνθέσεις:

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Ροντρίγκες, Μάρκες, Ερέρα(90′ Σαλσίδο), Λαγιούν, Ντος Σάντος, Μορένο, Γκουαρδάδο (69′ Φαμπιάν) Περάλτα (74’Ερνάντες),Αγκιλάρ, Βάσκες.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ιτάντζ, Ασού-Εκοτό, Ενκουλού, Τζεγκουέ (46′ Νούνκε), Σονγκ (80′ Γουεμπό), Μουκαντζό, Ετό, Τσουπό-Μοτίνγκ, Σετζού, Εμπιά, Ενό.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr